Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan pácoljam a marhát...

Hogyan pácoljam a marhát vadashoz?

Figyelt kérdés

Kölönböző recepteket olvastam. Valaki olajat ír, valaki lehűtött zöldséges vizes pácot.

Egészben, vagy szeletben? Melyik az igazi?


2009. nov. 6. 09:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én a szelet húsokat bedörzsölöm brossal,gyömbérrel,sóval,mustárral,fóliával lefedem és műsnapig a hűtőben hagyom.Másnap zsíron hagymát pirítok,a húst egyenként átpiritom rajta,felöntöm egy kevés vizzel,és puhára főzöm.Ha elfogy a víz,meleggel pótolom.A hidegvíztől megkeményedik a hús.És természetesen a zöldségeket is együtt főzöm a hússal.
2009. nov. 6. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, hasonlóképpen csináltam, nagyon finom lett.
2009. nov. 9. 17:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A zöldséget (sárga-fehér répa,zeller babérlevél)felforralni sós vizben,ráönteni a húsra mikor kihült akkor a hütöbe.Ezt 3 napig naponta ismételd.
2009. nov. 15. 02:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Vadas marha

Hozzávalók (4 főre):


80 dkg marhacomb vagy lábszár (az utóbbi a szaftosabb)

1 vöröshagyma

30 dkg sárgarépa és gyökér vegyesen

2 dl száraz fehérbor

5 evők. olaj

1 evők. cukor

1 mk. őrölt fekete bors

2 babérlevél

1 kisk. Univer mustár

1 citrom

1 evők. finomliszt

2 dl tejföl

Elkészítés:


Egy liter, 1 kiskanál sóval ízesített vizet fölforralunk, a megtisztított és fölszeletelt hagyma meg zöldség felét beleszórjuk. 5 percig főzzük, a bort is beleöntjük. Ha kihűlt, porcelántálba tesszük, a húst belefektetjük. Ha nem lepné el teljesen, vízzel pótoljuk. Lefödve, 2-3 napra hűtőszekrénybe tesszük.

Főzéskor a húst letörölgetjük, és lábasban, az olajon körös-körül elősütjük, félretesszük. Visszamaradó zsírjában karamellizáljuk a cukrot, a felszeletelt hagyma meg zöldség másik felét hozzáadjuk. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, 2-3 percig pirítjuk. Ezután a hús zöldséges páclevét ráöntjük (zöldséggel együtt), a mustárral, a citromlével ízesítjük, fölforraljuk. A húst belerakjuk, lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Elfövő levét vízzel pótoljuk.

Ha kész, lecsöpögtetve vágódeszkára tesszük, a rostokra merőlegesen fölszeleteljük. Levét langyosra hűtjük, majd miután a babérlevelet kidobtuk belőle, turmixoljuk, és újra fölforraljuk. A lisztet a tejföllel és egy kevés lével simára keverjük, a mártást ezzel sűrítjük. Tálaláskor a húsra öntjük.

2009. nov. 15. 02:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!