Hogyan pácoljam a marhát vadashoz?
Kölönböző recepteket olvastam. Valaki olajat ír, valaki lehűtött zöldséges vizes pácot.
Egészben, vagy szeletben? Melyik az igazi?
Vadas marha
Hozzávalók (4 főre):
80 dkg marhacomb vagy lábszár (az utóbbi a szaftosabb)
só
1 vöröshagyma
30 dkg sárgarépa és gyökér vegyesen
2 dl száraz fehérbor
5 evők. olaj
1 evők. cukor
1 mk. őrölt fekete bors
2 babérlevél
1 kisk. Univer mustár
1 citrom
1 evők. finomliszt
2 dl tejföl
Elkészítés:
Egy liter, 1 kiskanál sóval ízesített vizet fölforralunk, a megtisztított és fölszeletelt hagyma meg zöldség felét beleszórjuk. 5 percig főzzük, a bort is beleöntjük. Ha kihűlt, porcelántálba tesszük, a húst belefektetjük. Ha nem lepné el teljesen, vízzel pótoljuk. Lefödve, 2-3 napra hűtőszekrénybe tesszük.
Főzéskor a húst letörölgetjük, és lábasban, az olajon körös-körül elősütjük, félretesszük. Visszamaradó zsírjában karamellizáljuk a cukrot, a felszeletelt hagyma meg zöldség másik felét hozzáadjuk. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, 2-3 percig pirítjuk. Ezután a hús zöldséges páclevét ráöntjük (zöldséggel együtt), a mustárral, a citromlével ízesítjük, fölforraljuk. A húst belerakjuk, lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Elfövő levét vízzel pótoljuk.
Ha kész, lecsöpögtetve vágódeszkára tesszük, a rostokra merőlegesen fölszeleteljük. Levét langyosra hűtjük, majd miután a babérlevelet kidobtuk belőle, turmixoljuk, és újra fölforraljuk. A lisztet a tejföllel és egy kevés lével simára keverjük, a mártást ezzel sűrítjük. Tálaláskor a húsra öntjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!