Hogyan és mire hasznosítható a padlizsán kivályt magvas része, ételkészítés szempontjából?
Én csak töltött padlizsánt szoktam csinálni, és ott belerakom a töltelékbe a hús és a rizs mellé.
Ha csinálsz párolt zöldséget köretnek valamihez, abba is bele lehet dobni.
Vagy csinálj belőle padlizsánkrémet, bár ahhoz kell egy jelentősebb mennyiség.
Addig-addig keresgéltem neked, hogy magam is kedvet kaptam, pár db-ot rakok el üvegbe. Ha azokhoz mellé rakod a meglevő kivájt belsőrészt is, és azt is megsütöd, hozzákavarod, annyival is több lesz.
Erdélyből áttelepült családanya megsütötte, meghámozta, bőr nélküli töpörtővel darálták össze, fűszerezve, üvegbe rakva, egy kis tartósítószerrel. Azt mondja a gyerekek télen kenyérre kenve reggelire-vacsorára megették.
A padlizsánkrém valami csodálatos. A finom füstös íze krémesre feldarabolva, majd hagyma-só-bors és végül, ami a lelke, az a jól elkészített házi majonéz :). Egy baja van: hamar elfogy a hűtőből, sokan rájárnak :-P.
Télre is tehetsz el fagyasztóban, méghozzá tartósítószer nélkül. Csak lesütöd, megpuculod és zacskókban be a mélyhűtőbe, télen pedig nagyon jól esik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!