Olyan főleg zöldséget (cukkini, csillagtök, padlizsán, brokkoli stb. ) tartalmazó, hús mentes recepteket keresek, amelyekkel teljesen húsevő párom is ellenne akár két napig is?
Cukkinit és csillagtököt szoktam panirozni és kirántani,de nem sima panirban hanem vagy jól befűszerezem a morzsát vagy reszelt sajtot is teszek bele.
Padlizsánból padlizsánkrémet csinálok,és hozzá piritós.
Brokkolira még magamat se tudtam rávenni :)
Nekem 1 ilyen receptem van :-)
Brokkolit megpárolod, főtt tésztával (penne, csavart, ilyesmi) tejszínnel/tejföllel, fehérborssal, sóval összekevered, jénaiba beleteszed, sajttal jól megszórod és sütőben megsütöd.
Nálunk ennek nagy sikere volt, de a cukkini/tök/patiszon féléket sajnos még hússal sem eszi meg a férjem :-(
Na nekem van egy pár ilyen, én vegetáriánus vagyok a párom meg húsevő, de gyakran eszi amit én:)
Levesekből szinte bármi mehet, ami "normálisabb". Szóval a karalábét meg ilyeneket tegyük félre, de egy krumplileves, borsóleves, hagymakrémleves (cipóból:), chilis sajtkrémleves (ez főleg), bableves, sült paprikakrémleves... ezek lecsúsznak:)
Másodiknak sem káposzta/karfiol/tökfélét javasolnék, ezek általában a tipikus "hozzánemnyúlok" ételek a férfiaknál. Nekem szívesen megeszi a krumplifőzeléket, gombapörköltet/paprikást, töltött sült gombafejeket, rántott sajtot. Tejszínes-gombás tészta (jó sok borssal persze, akár egy kis parmezán is mehet meg fehérbor), lecsó, töltött sült hagyma, hagymás tepsis krumpli, tűzdelt krumpli, rántott gombafejek (rántva a cukkini meg a csillagtök is lecsúszik, de nem épp kedvenc, a padlizsánt viszont meg sem piszkálja), chilis bab (chili sin carne a húsmentes verzió), pogácsa, fűszeres túróval töltött paprika/paradicsom (akár sütve), sváb pirított hagymás-sajtos nokedli, tojásos nokedli, zöldséges rakott tészta (tészta + apróra vágd a zöldségeket, menjen bele erős paprika, sok fűszer, tojásos tejfölt boríts rá és rengeteg sajtot, fél óra alatt megsül), rakott brokkoli (rizs, hagyma, fokhagymás vízben puhára főtt brokkoli, tejszín, bors, szerecsendió, szintén rengeteg sajt - nálunk ilyen formában még szereti is:), töltött héjában sült krumpli (kapard ki a belét mikor puha, keverd össze tejszínnel, zöldségekkel, töltsd vissza, sajt rá és süsd meg), "brassói" gombából, ratatouille (francia lecsó padlizsánból, cukkiniből), vega lasagne (gomba, padlizsán, cukkini).
Jajjj, de gyorsak vagytok :-) Köszönöm! Sok jó ötletet találtam már most :-)
Azzal nincs gondom, hogy nem enné meg ezeket, általában darált hússal szoktam valami rakottast csinálni belőlük vagy ugyanezzel megtölteni őket. De most inkább kihagynám a húst. És félek hogy hiányolni fogja :-)
Kedves 4-es, tudom nem erről szólt a kérdésem, de ha cipóba töltesz levest, azzal kell valami spécit csinálni vagy csak elég kiszedni a belsejét? Bármilyen cipó jó rá?
Levescipót kell venni, a sütőben megpirítani kicsit és abba tenni. Ha nincs megpirítva átázik :)
Lehet, hogy másféle cipó is jó megpirítva, a lényeg, hogy ezek átlag 25 dekás cipók, pont elég nagyok egy szép adag levesnek :)
A belét később fel lehet használni fasírozottnak vagy felfújtnak.
fűszeres túróval töltött paprika/paradicsom (akár sütve), sváb pirított hagymás-sajtos nokedli?! Kereshetném persze google-val, de jobban szeretem a kipróbált recepteket :-)
1. Mosd meg a zöldségeket, a paprikát vágd félbe/ vágd ki körbe a csumáját, ahogy tetszik. A paradicsomot "fejezd le" és belezd ki:). Túrót keverj ki egy tojás sárgájával, fűszerezd ízlés szerint (akár lehet kőrözött is benne, de a currytől kezvde a majorannán át azzal fűszerezed, amit szerettek - én grillfűszerrel szoktam). Töltsd bele a zöldségekbe és 180 fokon (légkeverés 160) 15-20 perc alatt át is sül. A túróba még tehetsz olajbogyót, gombaszeleteket, kukoricát, ami tetszik vagy illik az adott fűszerezéshez, de anélkül is jó. Finom krémes sült zöldségek lesznek:) SÜtéskor visszateheted rájuk a tetejüket, úgy ízlésesebben lehet tálalni.
2. Főzz ki nokedlit/galuskát (ne legyen száraz, szóval óvatosan a liszttel:), közben jó adag vajon karamellizálj egy nagy fej hagymát (jó barna, égett legyen sűrű lével, pörcösödjön!), ezt tedd félre. Borítsd a nokedli egy részét egy lezárható tálba, szórd meg ementáli sajttal (más sajt is jó hozzá, mi ezt szeretjük a legjobban), majd még egy sor nokedli és még egy sor sajt, míg el nem fogynak (50deka sajt belemehet). Zárd le 5 percre, rázd össze (a sajt megolvad, nyúlós lesz:). Szedd egy tálba, a pirított hagymát pedig öntsd a tetejére, a szaftot is. Sózni, borsozni utólag szokás, a tányéron:)
Ilyennek kell lennie:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!