Mennyi idő alatt sülnek meg a zöldségek a kontakt grillben, pl. padlizsán, gomba, cukkini?
erre nincsenek egzakt számok, de nagyon gyorsan megsülnek - csak belefekteted a zöldségszeleteket, és figyeled hogy mikor puhák, de most komolyan, én napi szinten használom az enyémet, imádom a grillezett zöldségeket télen-nyáron egyaránt, és az a tapasztalatom, hogy a sütési idő mindig eltérő, annak függvényében pl., hogy mennyire érettek, mennyire lédúsak az adott zöldségek...
én úgy szoktam amúgy, hogy bekapcsolom a grillt, és ahogy melegszik fel, azonnal bekenem vékonyan olívával vagy bármilyen olajjal a grillapokat, aztán már rakosgatom is bele a zöldségeket, és figyelem, hogy melyik mikor jó - abszolút ránézésre, esetleg szurkálásra hagyatkozom -, miután úgyis ott kell állnom mellette többnyire, így szoktam a szeletek közé hajigálni különféle grillsajtokat, megszórom a tetejüket szezámmaggal, lenmaggal és hagyom hogy összesüljenek a zöldségekkel, azután lapáttal kiemelem, hmmm.... valami issteni finom így, javaslom kipróbálásra! :)
az én kontaktgrillem 2,2 kW-os, de fokozatmentesen állítható, ha látom, hogy esetleg túltzottan odakap valami - főleg a sajtok alja - akkor lejjebb veszem, de nem érdemes úgy már sokáig benne hagyni a zöldségeket, mert olyankor nem sülnek konkrétan, hanem inkább csak párolódnak... ami persze néha hasznos is lehet, pl a burgonyaszeletek esetében, amiket direkt párolgatok még kicsit pirulás után, hogy a belseje is finom puha legyen (így sosem kell előfőzni!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!