Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tésztafőzés? Hogyan lehetne...

Tésztafőzés? Hogyan lehetne tökéletes?

Figyelt kérdés
Ma elegáns vacsorát tálalok néhány vendégemnek, de sajnos nem tudom, hogyan lehetne olyan finom éppen kellemes állagú, nem ragadós tésztát főzni, mint amilyet mondjuk Olaszországban készítenek. Már sok helyen utánaolvastam, de megosztó véleményekkel találkoztam. Most akkor kell olaj a főzővízbe? Lekell öblíteni a tésztát? Maradjon a tésztán főzővíz tálaláskor? Megköszöném ha leírnátok a tökéletes tésztafőzés szabályait :) És kérem, csak olyanok írjanak, akik tényleg otthon vannak a konyhában.

2013. júl. 29. 07:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A főzővízbe tökéletesen fölösleges olajat tenni, ugyanis azzal egy másodpercre sem találkozik a tészta.
2013. júl. 29. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
Én szoktam olajat és sót is rakni a főzővízbe. Fővés közben többször megkavarom. Hideg vízzel szoktam leszűrni, mégpedig jó alaposan. Egészen addig mosom a hideg víz alatt, amíg már nem lesz mászkos/nyálkás. Nem szokott összeragadni.
2013. júl. 29. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
57%

Az olasz módra fözött tésztának csak néhány szabálya van.


1. Csak JÒ minöségü (vagy durumlisztböl készült, vagy legalánn 8 tojásos) tésztát érdemes fözni.


2. 100 g tésztához 10 g só és 1000 g (1 liter) víz kell.


3. A vizet a sóval fel kell forralni, a tésztát beletenni, megvárni, amíg újra felforr, elzárni alatta a lángot, és letakarva, idönként megkeverve addig fözni, amig kettévágva éppen nincs benne fehér közepe.


4. A tésztát leszürni, de se NEM öblíteni, se zsiradékkal (zsír, vaj, olaj) összekeverni nem szabad.


5. A tésztafözést úgy kell idözíteni, hogy azonnal lehessen tálalni.

2013. júl. 29. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
Elegáns vacsoránál ez utóbbi csak akkor kivitelezhető, ha egy olasz szakácsot fogad fel a kérdező.
2013. júl. 29. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:

07-29 17:14 leírta a megfelelő módszert. És javaslom, hogy rendes, olasz tésztát használj, már befürödtem néhány kísérlettel, hiába volt az összetétel ugyanúgy csak durumliszt és só...

Szóval: - olasz tészta (összetétel: durumliszt, só, víz, lista vége...), 100 gramm tésztához 1 liter víz, a víznek "tengervíz-sósnak" kell lennie, semmi olaj nem kell a vízbe, viszont nem árt megkeverni, hogy ne ragadjon le, és ne ragadjanak össze. Amikor a tészta "al dente" a zacsira írt főzési idő környékén, akkor szűrőn keresztül leöntöd róla a vizet, nem öblítesz, nem olajozol, hanem lehetőleg azonnal tálalod. Ha nem tudod azonnal tálalni, akkor pár(!!!) percet kibír fedő alatt, de tényleg minden másnak készen kell lennie addigra, hogy tálalni tudd azonnal.

Forrás: internet és sok saját tapasztalat sok kísérletezéssel.

2013. aug. 3. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!