Tésztafőzés? Hogyan lehetne tökéletes?
Az olasz módra fözött tésztának csak néhány szabálya van.
1. Csak JÒ minöségü (vagy durumlisztböl készült, vagy legalánn 8 tojásos) tésztát érdemes fözni.
2. 100 g tésztához 10 g só és 1000 g (1 liter) víz kell.
3. A vizet a sóval fel kell forralni, a tésztát beletenni, megvárni, amíg újra felforr, elzárni alatta a lángot, és letakarva, idönként megkeverve addig fözni, amig kettévágva éppen nincs benne fehér közepe.
4. A tésztát leszürni, de se NEM öblíteni, se zsiradékkal (zsír, vaj, olaj) összekeverni nem szabad.
5. A tésztafözést úgy kell idözíteni, hogy azonnal lehessen tálalni.
07-29 17:14 leírta a megfelelő módszert. És javaslom, hogy rendes, olasz tésztát használj, már befürödtem néhány kísérlettel, hiába volt az összetétel ugyanúgy csak durumliszt és só...
Szóval: - olasz tészta (összetétel: durumliszt, só, víz, lista vége...), 100 gramm tésztához 1 liter víz, a víznek "tengervíz-sósnak" kell lennie, semmi olaj nem kell a vízbe, viszont nem árt megkeverni, hogy ne ragadjon le, és ne ragadjanak össze. Amikor a tészta "al dente" a zacsira írt főzési idő környékén, akkor szűrőn keresztül leöntöd róla a vizet, nem öblítesz, nem olajozol, hanem lehetőleg azonnal tálalod. Ha nem tudod azonnal tálalni, akkor pár(!!!) percet kibír fedő alatt, de tényleg minden másnak készen kell lennie addigra, hogy tálalni tudd azonnal.
Forrás: internet és sok saját tapasztalat sok kísérletezéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!