Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tésztafőzés? Hogyan lehetne...

Tésztafőzés? Hogyan lehetne tökéletes?

Figyelt kérdés
Ma elegáns vacsorát tálalok néhány vendégemnek, de sajnos nem tudom, hogyan lehetne olyan finom éppen kellemes állagú, nem ragadós tésztát főzni, mint amilyet mondjuk Olaszországban készítenek. Már sok helyen utánaolvastam, de megosztó véleményekkel találkoztam. Most akkor kell olaj a főzővízbe? Lekell öblíteni a tésztát? Maradjon a tésztán főzővíz tálaláskor? Megköszöném ha leírnátok a tökéletes tésztafőzés szabályait :) És kérem, csak olyanok írjanak, akik tényleg otthon vannak a konyhában.

2013. júl. 29. 07:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak sót szoktam tenni a főzővízbe, majd amikor megfőtt, leszűröm, nem mosom le, és kis olajra dobom, párszor megkeverem, vagy a lábosban fedő alatt átrázogatom, így nem ragad össze.
2013. júl. 29. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:

Igen, kell olaj a főzővízbe.

Én egyszer szoktam leszűrni, és pici vajjal keverem el a tésztát hogy ne ragadjon össze.

A tésztát legjobb frissen tálalni.

2013. júl. 29. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
74%
Anyum otthon van, és ő azt mondja, száraz tészta főzővizébe nem kell olaj. Csak abba, amit mi készítünk. Mindig leöblíti, soha nem marad a főzővízben, amikor fő, közben néha átkavarja az egészet, hogy ne tapadjon le és eddig mindig tökéletes volt. Én életemben kb 5x ha főztem tésztát ezzel a módszerrel de még soha nem volt vele probléma.
2013. júl. 29. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
En olajat es sot teszek a főző vízbe. Amikor mar majdnem kész leszurom es teszek ra meg olajat, amivel át keverem.
2013. júl. 29. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
75%
Tudom pazarlás, de szerint az itt leírt módszereket próbáld ki ma egy-egy marék tésztával. A vacsora este van, és addig még van idő.
2013. júl. 29. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
38%

ÈN soha nem teszek a vízbe zsiradékot, csak sót.

Csak tojásos tésztát fözök. Amikor forr a víz, beleteszem a tésztát, megkeverem, és egy perc után elzárom alatta a gázt. Letakarom, néha megkeverem, kb. negyedóra múlva leszüröm. Soha nem tapad össze.

2013. júl. 29. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
Én is úgy, ahogy a #6-os.
2013. júl. 29. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:

Itt is megosztó véleményeket fogsz kapni:)

én is a jóminőségű tésztát 5-6 percig főzöm sós vízben, olaj nélkül. ezután lezárom a gázt és fedő alatt hagyom kb 10 percet duzzadni. ekkor leszűröm, leöblítem és meleg zsírra szedem.Nem állítom, hogy a tökéletes, mert az önző kijelentés lenne, de nekünk így ízlik.

finom, nem tapadnak össze, kellően roppanósak.

Az olaszok nyilván olivaolajat használnak, nekik az a természetes.

2013. júl. 29. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 zabmester ***** válasza:

Én mindig teszek bele olajat, nekem anélkül összeragad. Sót viszont nem szoktam tenni bele.

Ha a megfelelő állagúra főtt, akkor leszűröm és átöblítem hideg vízzel, akkor nem lesz "nyálkás". Olajat akkor teszek rá utána, ha nem szószos tészta lesz, hanem mondjuk köret valami mellé.

2013. júl. 29. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
60%

Ha főzés után azonnal, forrón tálalod, akkor olaj nélkül sem tapad, nekem legalábbis se a durum, se a tojásos nem tapad. Akkor ha rákerül a szósz, az is megakadályozza.

Ha a kifőzött, olajmentes tésztát hagyom hűlni, akkor tud összetapadni, körettésztákat nem árt zsiradékozni. Nem feltétlenül a főzővízbe kell olajat tenni, ha megfőzted és leszűrted, akkor egy kis zsiradékot lehet beleforgatni, vaj, olívaolaj, zsír, vagy bármi ami illik a kajához.

2013. júl. 29. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!