Tésztafőzés? Hogyan lehetne tökéletes?
Igen, kell olaj a főzővízbe.
Én egyszer szoktam leszűrni, és pici vajjal keverem el a tésztát hogy ne ragadjon össze.
A tésztát legjobb frissen tálalni.
ÈN soha nem teszek a vízbe zsiradékot, csak sót.
Csak tojásos tésztát fözök. Amikor forr a víz, beleteszem a tésztát, megkeverem, és egy perc után elzárom alatta a gázt. Letakarom, néha megkeverem, kb. negyedóra múlva leszüröm. Soha nem tapad össze.
Itt is megosztó véleményeket fogsz kapni:)
én is a jóminőségű tésztát 5-6 percig főzöm sós vízben, olaj nélkül. ezután lezárom a gázt és fedő alatt hagyom kb 10 percet duzzadni. ekkor leszűröm, leöblítem és meleg zsírra szedem.Nem állítom, hogy a tökéletes, mert az önző kijelentés lenne, de nekünk így ízlik.
finom, nem tapadnak össze, kellően roppanósak.
Az olaszok nyilván olivaolajat használnak, nekik az a természetes.
Én mindig teszek bele olajat, nekem anélkül összeragad. Sót viszont nem szoktam tenni bele.
Ha a megfelelő állagúra főtt, akkor leszűröm és átöblítem hideg vízzel, akkor nem lesz "nyálkás". Olajat akkor teszek rá utána, ha nem szószos tészta lesz, hanem mondjuk köret valami mellé.
Ha főzés után azonnal, forrón tálalod, akkor olaj nélkül sem tapad, nekem legalábbis se a durum, se a tojásos nem tapad. Akkor ha rákerül a szósz, az is megakadályozza.
Ha a kifőzött, olajmentes tésztát hagyom hűlni, akkor tud összetapadni, körettésztákat nem árt zsiradékozni. Nem feltétlenül a főzővízbe kell olajat tenni, ha megfőzted és leszűrted, akkor egy kis zsiradékot lehet beleforgatni, vaj, olívaolaj, zsír, vagy bármi ami illik a kajához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!