Velős csontból hogy szedem ki a velőt?
Figyelt kérdés
Velős marhacsontról van szó, szeretném k iszedni belőle a csontvelőt, teljesen mindegy milyen formában, Csak a csupasz csontra van szükségem. Érdemes megfőzni előtte? A csontnak a főzéstől nem változik az állapota, állaga? Faragáshoz kellene.2013. jún. 26. 11:01
1/4 anonim válasza:
Ha megfőződ, akkor ki tudod rázni belőle a velőt.
2/4 anonim válasza:
Újságpapírba csomagolod a forró csontot és felülről ütögetve kivarázsolod belőle. rásegíthetsz, hogy hosszúpengéjű késsel benyúlsz az egyik végén, és körbejáratod benne, igy elválik a hártyás rész a csonttól és könnyebben kicsusszan a fenséges velő.
ha nem eszed meg pirítóssal, sóval, borssal, kis pirospaprikával, bocsi, de balga vagy :D fenomenális étek !
3/4 anonim válasza:
ja és a csontnak semmi baja nem lesz a főzés során, csak nem hófehér, hanem a maga módján csontszínű lesz.
4/4 mustafa33 válasza:
Faragáshoz ki kel főzni a csontot. Előtte hideg vizben áztatni, levest is fłzhetsz belőle, csak ne tegyél bele sáfrányt, kurkumát vagy piros paprikát hogy ne szineződjön el. Főzés előt vágd ketté, úgy a velőt is ki tudod rázni (és megenni!) utána még fehéríteni kel hidrogén peroxidal vagy más módon (hypó...), ha fehéret akarsz. ha a sárgás árnyalat megfelel akkor elég fözni. ha halvány sárgás árnyalatot is akarsz akkor fűszerezd a levest rendesen ☺.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!