Hogyan csináljam a resztelt májat, hogy ne keményedjen meg a máj?
Figyelt kérdés
2008. jún. 12. 12:49
1/6 anonim válasza:
Én csirkemájjal készítem, előtte a feldarabolt májat tejbe áztatom. Főzéskor semmilyen májat ( csirke, kacsa, sertés...stb ) nem szabad megsózni, mert attól nagyon megkeményedik. Minden máj nagyon gyorsan elkészül. Pár perc alatt. Ha kiveszel egyet főzéskor és villával kettévágod, ha már nem rózsaszínű akkor kész is van. Utólag lehet sózni mikor már elkészült.
2/6 anonim válasza:
Ne sózd meg csak a végén és nem szabad sokáig főzni, mert annál keményebb lesz minnél tovább főződ.
3/6 anonim válasza:
Ami még fontos hogy sűrűn átforgatva gyorsan kell pirítani.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2008. jún. 12. 15:54
5/6 anonim válasza:
Ha megkérdezhetem, hogyan lehet sűrűn átforgatni, mikor akkorákat robban, durrog közben? Én még kezdő vagyok és utálom, mikor pattog, durrog a forró kaja, de nekem egyszer akkorát robbant a máj, hogy fél méter magasra és kb egy méter "föld körüli " pályára lőtte a cafatokat! Azt hittem menten frászt kapok! Azóta lefedve hagyom "magára", had süljön.
6/6 anonim válasza:
En a resztelt majat a kov.keppen csinalom.A majat megmosom,majd szuron lecsopogtetem. Csikokra vagom,majd radobom a mar elore megparolt hagymara,amelyet fuszerpaprikaval kevertem ossze.(A paprikas hagymat felreteszem amig a majat osszevagdalom mert a tuzon a paprika megkeseredik). Csak frissen orolt borsot szorok ra es kb 4 percig piritom. A kesz majat magsozom.Burgonyaval,rizzsel vagy zsemlegomboccal talalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!