Nem sikerült az uccurajtám, mi ennek az oka?
Figyelt kérdés
Férjemnek uccurajtát (sztrapacskát) csináltam, 80 dkg krumpliból és 40 dkg lisztből. Az állaga jó lett, nem főtt szét, jól nézett ki, de a férjem azt mondta, hogy magába szívta a vizet. Én úgy tudtam, tovább kell főzni, mint a nokedlit, hogy a krumpli ne maradjon nyers. Most el akar küldeni az Anyósomhoz uccurajta-tanfolyamra. A gyereknek különben ízlett.#sztrapacska #uccurajta
2013. febr. 22. 20:33
1/11 anonim válasza:
Akkor menj és "tanulj" :)
Adíg jó amíg valaki megtudja mutatni.
2/11 anonim válasza:
Hát, szerintem is érdemes akkor elsajátítani az anyóstól. Még lehet örülni is fog, hogy Tőle akarsz tanulni. Nem szégyen az, mindenki más ételben profi. Biztos van, amit meg Te tudnál tanítani Neki. :)
4/11 doboszoli válasza:
Férfiaknál (magam sem vagyok kivétel) nagyon sarkalatos kérdés a mama főztjének etalonként való kezelése.
Az, hogy ezt ki hogy adja elő élete párjának, egyén, vérmérséklet, és a valamikori "gyerekszoba felszereltségének" kérdése.
Csatlakozom az előttem szólókhoz: jobb a békesség, beszélj anyósoddal!
5/11 anonim válasza:
Ha ez az első eset, amióta együtt vagytok, akkor igen, én is megkérném a mamát, még második-harmadik esetben is.
Arra azért vigyáznék, nehogy az "derüljün már ki", hogy a főzésből semmit sem tudok, és a legalapvetőbb dolgokat is az anyóstól "kelljen" megtanulnom. Az számomra azt jelentené, hogy drága páromnak semmi nem jó, csak az, amit a mama főz, akkor viszont egye azt!
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ez az első ilyen eset, hogy nem ízlett a főztöm, megyek az anyósomhoz, aki egy tündér különben:)
2013. febr. 23. 19:49
7/11 mustafa33 válasza:
Azért nem árt néha tanulni akár az anyóstól is. Az én párom családjában teljesen más ételek voltak a menők, és anyámtól tanulta meg az én kedvenceimet. Éspedig annyira, hogy jobban főzi mint anyám, annyira, hogy olyan a főztje mint a nagyanyámé volt (az pedig a csúcs ☺). Nem mintha azóta nem lenne kedvenc kajám azok közül is amit páromtól ettem először. Viszont van amit nem tudok megenni az anyósom menűjéből és van amit párom nem tud megenni az én anyáméból. Mert ugye "de gustibus..." . És ez így van jól.
8/11 A kérdező kommentje:
Mustafa: nálunk is kb. így van:) Én próbálom maximális erőbedobással megfőzni a párom kedvenc ételeit, amiket gyerekkorában megszokott, de sok olyat is megszeretett, amiket ő nem ismert. Én is szivesen eszek az anyóséknál, csak egy dolog zavar, hogy minden levesbe krumplit tesz, még a bablevesbe is. A bablevesében több a krumpli, mint a bab:DDD De ezt leszámítva imádom őt, az anyósok gyöngye!
2013. febr. 23. 20:17
9/11 mustafa33 válasza:
Az én anyósom egy angyal. Most már. De amíg élt..., na mindegy, azt a krumplis bablevest, ha habarva van, jaj de rég ettem ☺. Az enyém a bablevest zöldségel csinálja, krumpli nélkül, nagyon nagy füstölt csülökkel de nem habarja, hiába úgy szeretem :(
10/11 mustafa33 válasza:
Sztrapacskát pedig a mai napig anyámhoz járok enni. De a párom metélke tésztája és csuszája (amit ő gyúr) az páratlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!