Nem sikerült vajat készítenem, de miért?
tejszínből kell, a tejföl nem elég zsíros hozzá
(tejföl 20%, tejszín30%)
Eleve tejszínből érdemes hozzáfogni.
Tejfölből is lehet, ha kicsapódik, öntsd le a levét és csináld tovább! A végén hagyd a robotgépet és fejezd be kézzel!
Házi, tehát a leírtaknál jóval zsírosabb anyagból készítettem volna, ha sikerült volna.
A forralt tej zsíros tetejét, régen pillének nevezték, megvastagodik akár 1,5 cm vasragra is, no ezt próbáltam kiköpülni. Ennek legalább az 50%-a vaj. Gondoltam 2 legyet ütök egy csapásra, tejet is iszunk, vajunk is lesz. A vajat egyébként s ritkán vettem meg, mert túl drága.
Lehet, hogy az a baj. hogy már forralt tejről szedtem a tejszínt?
Kedves "mustafa33"
"Nyers tejszínből. Lehet édesből is, savanyúból is."
A lényeg a nyers szón? Mert bizony volt, hogy forralt tej tetejével is próbálkoztam. Lehet, hogy akkor nem voltam sikere?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!