Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy oldjam meg a mézeskalács...

Hogy oldjam meg a mézeskalács díszítését? Próbáltam, de nem sikerült.

Figyelt kérdés

sziasztok!

Készítettem mézeskalácsot.

Ha teljesen kihűlt, lehet még díszíteni?? (mondjuk másnap)

kb. fél adagot csináltam.

Próbáltam cukormázat készíteni, de gondban voltam..

rengeteg oldalt végignéztem, a legtöbb helyen 15 dkg porcukrot írnak és 1 tojásfehérjét.

El is készítettem ennek is a felét.

És amikor díszítettem volna a kis kalácsokat, nem igazán úgy nézett ki, mint ahogy kéne :(( szóval olyan csíkokat húztam, ami egyből szétfolyt és tiszta ragacs lett :((


segítség :)


2011. dec. 8. 22:23
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
86%

Szintén zenész, tavaly így jártunk mi is. :)


Idén ismerősök javaslatára megvettük a drOetker cukormázat adagolóval meg néhány egyéb díszítő elemet.

2011. dec. 8. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 A kérdező kommentje:
hát lehet, hogy az lesz. Ma láttam olyat, de csak pirosban :(
2011. dec. 8. 23:09
 3/29 anonim ***** válasza:
86%

lehet másnap díszíteni


a probléma talán az lehetett


-friss volt-e a tojás?

-kevés volt-e a porcukor?

-jól felverted-e a habot?


Akkor jó a hab, ha felfordítod a tálat és nem mozdul semerre.

2011. dec. 8. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Jobb hidegen díszíteni, akkor nem olvad meg a cucc rajta.

Nagyon sűrűre kell a porcukros masszát keverni. (sok-sok-sok porcukor kell bele)

Én úgy tudom, hogy nem szabad habbá verni, tehát a tojásfehérjébe csak belekevered a cukrot (nem szabad habverőt használni, egyes receptekbe bele is van írva).

2011. dec. 8. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 A kérdező kommentje:

friss volt a tojás, az biztos.

Lehet, hogy a fél adaghoz nem kellett volna mindet beletenni? :$

cukor is volt bőven.


szóval mindketten máshogy csináljátok, mégis jó? :D

ez van mindenhol.. kb. 500 féle recept és mind bevált? :o

2011. dec. 8. 23:23
 6/29 anonim ***** válasza:
73%

Díszítő cukormáz elkészítése:



1. tojásfehérjét kemény habbá verjük


2. fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot


3. hozzáteszünk egy kevés sót és ecetet, valamint kevés rizslisztet (utóbbi a hab keményégét fokozza, viszont túlzott használata fakóvá teszi az egyébként csillogó cukormázat)


4. amennyiben ételfestéket használunk, a végén adjuk hozzá


5. uzsonnás tasak csücskén apró lyukat vágunk és megrajzoljuk a kihűlt mézeskalácsokat


6. tetszés szerint gyöngycukorral, tortadarával, stb. is díszíthetünk



Jó tanács:


Csak nagyon kemény habbal tudunk apró betűket és motívumokat rajzolni, ezt több porcukor hozzáadásával érhetjük el. Lágyabb mázzal elfolyóbb, nagyobb motívumokat tudunk készíteni. A zacskón vágott lyuk mérete ugyancsak alapvetően befolyásolja a díszítés végeredményét.

2011. dec. 8. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Na, az előbb nem írtam bele konkrétan: szerintem kevés cukrot raktál bele (ha a tojást nem felezted meg, csak a cukrot, akkor valószínű is).

Tavaly nekem is kicsit elfolyt, több cukorral orvosolható volt. (Nekem anno azt mondták, hogy ha úgy gondolod, hogy ennyi cukor elég, na akkor rakjál bele még 2 kanállal).

Ahogy szárad, szépen kifehéredik, csak ügyesen :)

2011. dec. 8. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

"1 tojásfehérjéhez annyi jól átszitált porcukrot adjál, hogy összekavarva igen sûrû anyagot kapjál.(Habverõvel nem szabad verni!)Kanállal rakj kicsi mennyiséget nejlonzacskóba, a minek sarkára kicsi lyukat vágtál. Úgy rajzolj, mint a ceruzával. Színezheted kakaóporral is a cukormázt. Elõre el lehet készíteni, és ajándékozz mindenkinek, akit szeretsz!"

[link]


Na, válogathatsz :DD

Szerintem mindenkié finom :)

2011. dec. 8. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
érdekes ez a 23:27-es :)
2011. dec. 8. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/29 anonim ***** válasza:
49%
Melyik része? Az ecetes? Én valamikor citromlevet teszek bele, de nem sokat.
2011. dec. 8. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!