Hogy oldjam meg a mézeskalács díszítését? Próbáltam, de nem sikerült.
sziasztok!
Készítettem mézeskalácsot.
Ha teljesen kihűlt, lehet még díszíteni?? (mondjuk másnap)
kb. fél adagot csináltam.
Próbáltam cukormázat készíteni, de gondban voltam..
rengeteg oldalt végignéztem, a legtöbb helyen 15 dkg porcukrot írnak és 1 tojásfehérjét.
El is készítettem ennek is a felét.
És amikor díszítettem volna a kis kalácsokat, nem igazán úgy nézett ki, mint ahogy kéne :(( szóval olyan csíkokat húztam, ami egyből szétfolyt és tiszta ragacs lett :((
segítség :)
Szintén zenész, tavaly így jártunk mi is. :)
Idén ismerősök javaslatára megvettük a drOetker cukormázat adagolóval meg néhány egyéb díszítő elemet.
lehet másnap díszíteni
a probléma talán az lehetett
-friss volt-e a tojás?
-kevés volt-e a porcukor?
-jól felverted-e a habot?
Akkor jó a hab, ha felfordítod a tálat és nem mozdul semerre.
Jobb hidegen díszíteni, akkor nem olvad meg a cucc rajta.
Nagyon sűrűre kell a porcukros masszát keverni. (sok-sok-sok porcukor kell bele)
Én úgy tudom, hogy nem szabad habbá verni, tehát a tojásfehérjébe csak belekevered a cukrot (nem szabad habverőt használni, egyes receptekbe bele is van írva).
friss volt a tojás, az biztos.
Lehet, hogy a fél adaghoz nem kellett volna mindet beletenni? :$
cukor is volt bőven.
szóval mindketten máshogy csináljátok, mégis jó? :D
ez van mindenhol.. kb. 500 féle recept és mind bevált? :o
Díszítő cukormáz elkészítése:
1. tojásfehérjét kemény habbá verjük
2. fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot
3. hozzáteszünk egy kevés sót és ecetet, valamint kevés rizslisztet (utóbbi a hab keményégét fokozza, viszont túlzott használata fakóvá teszi az egyébként csillogó cukormázat)
4. amennyiben ételfestéket használunk, a végén adjuk hozzá
5. uzsonnás tasak csücskén apró lyukat vágunk és megrajzoljuk a kihűlt mézeskalácsokat
6. tetszés szerint gyöngycukorral, tortadarával, stb. is díszíthetünk
Jó tanács:
Csak nagyon kemény habbal tudunk apró betűket és motívumokat rajzolni, ezt több porcukor hozzáadásával érhetjük el. Lágyabb mázzal elfolyóbb, nagyobb motívumokat tudunk készíteni. A zacskón vágott lyuk mérete ugyancsak alapvetően befolyásolja a díszítés végeredményét.
Na, az előbb nem írtam bele konkrétan: szerintem kevés cukrot raktál bele (ha a tojást nem felezted meg, csak a cukrot, akkor valószínű is).
Tavaly nekem is kicsit elfolyt, több cukorral orvosolható volt. (Nekem anno azt mondták, hogy ha úgy gondolod, hogy ennyi cukor elég, na akkor rakjál bele még 2 kanállal).
Ahogy szárad, szépen kifehéredik, csak ügyesen :)
"1 tojásfehérjéhez annyi jól átszitált porcukrot adjál, hogy összekavarva igen sûrû anyagot kapjál.(Habverõvel nem szabad verni!)Kanállal rakj kicsi mennyiséget nejlonzacskóba, a minek sarkára kicsi lyukat vágtál. Úgy rajzolj, mint a ceruzával. Színezheted kakaóporral is a cukormázt. Elõre el lehet készíteni, és ajándékozz mindenkinek, akit szeretsz!"
Na, válogathatsz :DD
Szerintem mindenkié finom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!