Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy oldjam meg a mézeskalács...

Hogy oldjam meg a mézeskalács díszítését? Próbáltam, de nem sikerült.

Figyelt kérdés

sziasztok!

Készítettem mézeskalácsot.

Ha teljesen kihűlt, lehet még díszíteni?? (mondjuk másnap)

kb. fél adagot csináltam.

Próbáltam cukormázat készíteni, de gondban voltam..

rengeteg oldalt végignéztem, a legtöbb helyen 15 dkg porcukrot írnak és 1 tojásfehérjét.

El is készítettem ennek is a felét.

És amikor díszítettem volna a kis kalácsokat, nem igazán úgy nézett ki, mint ahogy kéne :(( szóval olyan csíkokat húztam, ami egyből szétfolyt és tiszta ragacs lett :((


segítség :)


2011. dec. 8. 22:23
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
73%

"...nem szabad habbá verni,..."


"...1. tojásfehérjét kemény habbá verjük ..."


Na igen kb ez jól jellemzi a helyzetet. :)


Bár kíváncsi lennék, hogy miért pontozta le valaki(k) az első válaszomat.

2011. dec. 8. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim ***** válasza:
50%

(Off: ez a lepontozás jó kérdés, igen. Egy másik kérdésnél a Mi a ...? kérdésre beírtam és belinkeltem a definíciót, aztán most nézem, hogy 53%... szóval oda se neki.)

Viszont ezek szerint tökmindegy, hogy habbá vered-e a cuccot, vagy sem :)))

2011. dec. 8. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 A kérdező kommentje:

köszi a tippeket, majd holnap frissen átnézem őket mégegyszer :))

utolsó! Nem én pontoztalak le, én mindenkinek zöld kezet adtam :)

2011. dec. 8. 23:54
 14/29 anonim ***** válasza:

a citromlevet megértem, na de az ecet, meg só és rizsliszt

ezekről még soha nem hallottam :D

fura, hogy senki nem írta azt, hogy glazúr :)

2011. dec. 9. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/29 A kérdező kommentje:

ezt nézzétek!


Találtam tegnap a Sparban egy ingyenes újságot.

az 5. oldalon ez áll: "ha elég cukrot teszünk bele és megfelelő ideig keverjük a HABVERŐVEL..." a cikk végén: "19. oldalon lévő recept alapján..."

19. oldal: "a dekorcukormáz készítése: habverővel NEM SZABAD verni"


igaz, hogy ingyenes semmilyen lap, de azért mégis :D


nem tudom eldönteni, hogy álljak neki :'(

az tuti, hogy ecet nem lesz benne. Nem salátát készítek!

2011. dec. 9. 10:21
 16/29 anonim ***** válasza:

:D

nézd a cukrászok, mézeskalácsosok a glazúrt használják

ez tojásfehérje és nagy mennyiségű átszitált porcukor

asszem valahogy úgy, hogy egy tojásfehérjére 25 dkg átszitált porcukor, elkeverve

de ha nem próbálod ki, nem fogod tudni

2011. dec. 9. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/29 anonim ***** válasza:
Én olajos magvakkal díszítem, ez a gyerekekkel együtt is jó tevékenység. És finom is lesz. (Mandula, mogyoró, tökmag, napraforgó mag, szezámmag, mazsola, aszalt áfonya stb.) Sütés előtt kell persze rátenni, szóval ha most már megsütötted mind, akkor ez nem megoldás, de talán legközelebb.
2011. dec. 9. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/29 anonim ***** válasza:
Lehet nyugodtan habverovel is csinálni (én úgy szoktam és jó.) csak nem kell elore felverni a fehérjét. Annyi porcukor kell h kemény, formázható legyen. Az citromlé v IGEN ecet azért kell bele h ne kristályosodjon ki a cukor. A cukrászok ecetet használnak igen. A só pedig jobban kihozza az édes ízt
2011. dec. 9. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/29 anonim ***** válasza:

Kevés ecettel (ecetsav), citromlével (citromsav), vagy monokálium-tartaráttal savanyítva a tojáshab nagyobb térfogatú lesz, s nő a (hő)stabilitása.

"Molekuláris gasztronómia."

Egyébként a pici sóval talán hosszabb a felverési idő.

2011. dec. 9. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/29 anonim ***** válasza:
Laikus. Igen? Cukrász vagyok és ha te oan nagy okosnak tartosd magad akkor tudnád h minden cukros dologba tesznek ecetet v citromlevet . És igen azért h ne kristályosodjon. Hiába tomény cukor. Ha nem krémes hanem ropgós akkor már igen csak szar.
2011. dec. 10. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!