Hogy oldjam meg a mézeskalács díszítését? Próbáltam, de nem sikerült.
sziasztok!
Készítettem mézeskalácsot.
Ha teljesen kihűlt, lehet még díszíteni?? (mondjuk másnap)
kb. fél adagot csináltam.
Próbáltam cukormázat készíteni, de gondban voltam..
rengeteg oldalt végignéztem, a legtöbb helyen 15 dkg porcukrot írnak és 1 tojásfehérjét.
El is készítettem ennek is a felét.
És amikor díszítettem volna a kis kalácsokat, nem igazán úgy nézett ki, mint ahogy kéne :(( szóval olyan csíkokat húztam, ami egyből szétfolyt és tiszta ragacs lett :((
segítség :)
akkor fogalmazz érthetőbben, szakmai szókicssel és nem lesz aki kötekedjen
amúgy mondd meg nekem, hogy miért jó ha a mézeskalács díszítő anyaga krémes állagú? ha cukrász vagy biztos hallottál a glazúrról...
amúgy nem te vagy már megint az a ceglédi?
sajnálom az internet cukrászokat, nektek akármit be lehet adni, illetve ezt a "cukrász vagyok" (feltételezem) kislányt, akinek nagy valószínűséggel pont annyi a gyakorlata van mint a fentebbi amatőröknek csak van papírja hozzá :D
és csak úgy megsúgom, a tavalyi mézeskalács házikómon a glazúr (ami CSAK tojásfehérje és porcukor) még mindig gyönyörű fényes és alaktartó
"Pont h abba is szoktak tenni a cukrászok. Én nem vagyok szakmabeli és mégis tudom"
és ne is akarj szakmabeli lenni légyszíves, mert nem kell bele
na látjátok, ezt mondtam :)
Mindenki máshogy csinálja :D
végülis sikerült megoldani. Csak egy próbaadagot csináltam, de hihetetlen jó lett és már el is fogyott!
a cukormázat úgy döntöttem, hogy habverővel csinálom és tökéletes lett :D kicsit remegett a kezem az izgalomtól, úgyhogy nem lett mégse annyira nagyon szép, de az íze jó :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!