Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy oldjam meg a mézeskalács...

Hogy oldjam meg a mézeskalács díszítését? Próbáltam, de nem sikerült.

Figyelt kérdés

sziasztok!

Készítettem mézeskalácsot.

Ha teljesen kihűlt, lehet még díszíteni?? (mondjuk másnap)

kb. fél adagot csináltam.

Próbáltam cukormázat készíteni, de gondban voltam..

rengeteg oldalt végignéztem, a legtöbb helyen 15 dkg porcukrot írnak és 1 tojásfehérjét.

El is készítettem ennek is a felét.

És amikor díszítettem volna a kis kalácsokat, nem igazán úgy nézett ki, mint ahogy kéne :(( szóval olyan csíkokat húztam, ami egyből szétfolyt és tiszta ragacs lett :((


segítség :)


2011. dec. 8. 22:23
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Cukros dolog alatt nem a suteményeket értem mielott elkezd valaki kotekedni
2011. dec. 10. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/29 anonim ***** válasza:

akkor fogalmazz érthetőbben, szakmai szókicssel és nem lesz aki kötekedjen

amúgy mondd meg nekem, hogy miért jó ha a mézeskalács díszítő anyaga krémes állagú? ha cukrász vagy biztos hallottál a glazúrról...

amúgy nem te vagy már megint az a ceglédi?

2011. dec. 10. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/29 anonim ***** válasza:
Mert krémesnek kell lennie és nem kristályosnak. És EZ a glazur. Am nem nem ceglédi vagyok
2011. dec. 10. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/29 anonim ***** válasza:
Mindegy nem vitatkozok oannal aki nem ért hozzá. Mert kiszárad,de ha ecet van benne akk nem kristályosodik. Mind1 lesz...
2011. dec. 10. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
most mindjárt közlöd, hogy a kilencszeres habcsókhoz a windhabba is ecetet/citrom levet kell tenni, hogy ne kristályosodjon ki?
2011. dec. 10. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/29 anonim ***** válasza:
51%
Pont h abba is szoktak tenni a cukrászok. Én nem vagyok szakmabeli és mégis tudom
2011. dec. 10. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/29 anonim ***** válasza:

sajnálom az internet cukrászokat, nektek akármit be lehet adni, illetve ezt a "cukrász vagyok" (feltételezem) kislányt, akinek nagy valószínűséggel pont annyi a gyakorlata van mint a fentebbi amatőröknek csak van papírja hozzá :D

és csak úgy megsúgom, a tavalyi mézeskalács házikómon a glazúr (ami CSAK tojásfehérje és porcukor) még mindig gyönyörű fényes és alaktartó

2011. dec. 12. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/29 anonim ***** válasza:

"Pont h abba is szoktak tenni a cukrászok. Én nem vagyok szakmabeli és mégis tudom"


és ne is akarj szakmabeli lenni légyszíves, mert nem kell bele

2011. dec. 12. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/29 A kérdező kommentje:

na látjátok, ezt mondtam :)

Mindenki máshogy csinálja :D


végülis sikerült megoldani. Csak egy próbaadagot csináltam, de hihetetlen jó lett és már el is fogyott!

a cukormázat úgy döntöttem, hogy habverővel csinálom és tökéletes lett :D kicsit remegett a kezem az izgalomtól, úgyhogy nem lett mégse annyira nagyon szép, de az íze jó :D

2011. dec. 12. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!