Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kocsonyát lehet fagyasztva...

Kocsonyát lehet fagyasztva tárolni?

Figyelt kérdés
Mélyhűtőben, műanyag, fedeles tárolóban. Csak 1-2 hónapra gondoltam. Köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 18. 18:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
28%

Először karácsonyfát olvastam. Azt vicces lett volna fagyasztva tárolni! :-))

Amúgy a kocsonya már alapból egy fagyott dolog, emellett borzasztó gyorsan romlik. Tuti nem lehet 1-2 hónapig még rohasztani, szerintem nem megy.

2013. jan. 18. 18:05
 2/16 anonim ***** válasza:
77%

Nem, a kocsonyát nem lehet fagyasztani.ha kiengednéd, csak lé lenne belőle.

kocsonyahúst igen, és majd valamikor megfőzni.

2013. jan. 18. 18:07
 3/16 anonim ***** válasza:
73%

Nem, nem lehet a kocsonyát fagyasztani, még 1-2 percre sem.

Ha dermesztés közben megfagyna, már el is rontottad, csak húsleves lesz belőle.

2013. jan. 18. 19:08
 4/16 anonim ***** válasza:
41%
A válaszomat miért kellett nullára húzni? Mi rosszat írtam?
2013. jan. 18. 19:26
 5/16 A kérdező kommentje:

Bocsi nem én voltam, csak most léptem be.

Másik: nem megdermeszteni akarom. Tökéletest készített a nejem, meg van dermedve. Csak hát 5 liter kb. Gondoltam, nem kellene minden nap ezt enni ha felét el tudnám tenni és ezért a fagyóra gondoltam.

2013. jan. 18. 20:43
 6/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Ha kienged, lé lesz belőle.
2013. jan. 18. 21:01
 7/16 anonim ***** válasza:
82%

Az a gond a kocsonyával, hogy ami kész-ételt a fagyasztóból kiszedünk, alapszabály, hogy alaposan átforraljuk, vagy ha sült, akkor ismételten hirtelen átsütjük.

No ez a kocsonya esetében nem fog működni, tehát felesleges próbálkozni, mert amikor kienged, és átforralod, akkor mi lesz belőle?

Ha úgy gondolod, hogy nem fogjátok tudni megenni, akkor most adjatok 1-2 adagot rokonoknak, esetleg szomszédoknak. Remélve, bízva abban, hogy majd esetleg húsvétkor ti is kaptok tőlük cserébe. Ez mifelénk legalábbis így szokás!

2013. jan. 19. 08:17
 8/16 mustafa33 ***** válasza:
91%
Egyáltalán nem lehet. Ha megfagy jégkristályos lesz, ha felolvasztod, leves lesz, de már nem dermed újra.
2013. jan. 21. 01:32
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszöntem a válaszokat!
2013. jan. 22. 08:40
 10/16 anonim válasza:
100%
Én pl. szoktam kész kocsonyát fagyasztani is (oroszoktól tanultam). Fagyasztás után egyszerűen csak újra fel kell forralni, tálba önteni, megvárni míg megdermed és már lehet is enni:)
2013. dec. 22. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!