Ha a hús le volt fagyasztva, majd megfőzve, akkor újra le lehet fagyasztani?
Igen, le lehet. Csak ahogy az 5-ös írja, olvasztott készétel nem olyan jó. Bár húson nem érezni, de a szafton, vagy hozzátett hozzávalókon sokszor érezni, hogy az fagyasztva volt. De nem vészes azért.
Van aki rendszeresen fagyaszt. Pl dolgozó nők nagy családdal: hétvégén mindent előre megfőznek amit lehet, és lefagyasztják, hétköznap csak ki kell venni...
Igen!
Csak amikor a fagyasztott főtt ételt kiengesztelted szép lassan szoba-(konyha)-hőmérsékleten, utána még lassú-tűzön (kis lángon) alaposan forrald (= rotyogtasd) át, akkor olyan lesz a pörkölt, leves íze, mintha frissen főzted volna.
OKé, akkor jó.
Az, hogy milyen lesz az íze, nem igazán számít, a macskának lesz, sima, felkockázott főtthusi. Le szoktuk neki fagyasztani adagonként.
Csak mikor megvettük, bedobtuk a fagyiba, aztán tegnap kifőztük és hirtelen nem tudtuk, hogy most akkor visszatehetjük-e vagy sem. :)
Igen, de ez esetben már akkora adagokban fagyaszd le, ahogy majd kiveszel, nem lesz túl szerencsés, kiengesztelni, és utána még a normál hűtőben napokig tárolgatni.
Szegény cicusnak nehogy baja legyen! (Én a tacsimnak a belsőséget naponta főztem. Amikor megérezte az illatát, leült a gáztűzhely mellé, el nem tudtad volna onnét még zavarni sem!) :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!