Spárga- kérdés. Hogyan kell megtisztítani? Fagyasztani?
Kaptam a spárgát, a bimbós végét gondolom levágom, és így főzöm. A szárát meg kell hámozni?
Fagyasztani nyersen lehet, vagy egy kicsit forraljam meg?
(Krémleves lesz, valaki le szokta önteni az első főzővizet?)
le ne vágd a bimbós végét, lefejezed vele! addig hámozd vékonyan a szárát, ameddig még zsenge nem fásodik.hámozóval ha lehet, minél kevesebb menjen veszendőbe.
aztán kevés vajon párolni, kevés vízzel, főzőtejszínnel felönteni, turmixolni.kis fehérborral lehet a sűrűségét beállítani, ha nem eszik belőle kisgyerek.
ízlés szerint fűszerezni, fehérbors, szerecsendió.
fagyasztani lehet nyersen is.
tehetsz bele karikára vágott póré vagy újhagymát is.pikánsabb lesz.
a főzővizet nem kell leönteni róla, de párolva sokkal értékesebb.
és a bimbaja a lelke, le ne vágd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!