Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel szoktátok összetakarítan...

Mivel szoktátok összetakarítani a nyers kelt tészta maradványait?

Figyelt kérdés

Már sokadjára találom szembe magam azzal, hogy ha vízzel érintkezik, undorító ragacsos "izé" lesz belőle.

A pultot sem tudom mivel letörölni, a konyhai szivacsok és rongyok utána használhatatlanok lesznek, nem tudom rendesen kimosni őket.


Pedig elég gyakran csinálok kalácsot, most sült ki a fahéjas csiga, és megint ugyanaz...



2013. jan. 5. 22:08
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Hú, a belisztezett edény!

Ez mekkora ötlet!

Megmenekültek a szivacsaim!


Amúgy a gyerekek falták a "nem túl megkelt" csigákat is. Még közölték is, hogy mennyire finom!

Nekik úgy látszik mindegy, csak fahéj legyen meg cukor. :o)


Köszönöm Nektek!

2013. jan. 6. 09:18
 12/13 anonim ***** válasza:

A lisztezés tényleg jó.

Ezen kivül ami segit, ha hagyod kicsit száradni, akkor kevésbé kenödik.

A pultról meg könnyen le tudod tisztitani, ha veszel olyan tisztítópengét, amit a kerámia tüzhelyekhez használnak - azzal egyszerüen letolod a felületröl a tésztamaradékot.

2013. jan. 6. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
Az ilyen nyúlós tésztás dolgokat előbb kézzel és langyos vízzel mosom el, csak, miután lejött, akkor nyúlok hozzá szivaccsal. Régebben én is a pulton dolgoztam, utáltam, kihisztiztem magamnak egy gyúródeszkát. Azon csak végigsöpröm a lisztet, kézzel, vagy papírtörlővel, és kés lapjával óvatosan lekaparom a ráragadt tésztát. A liszttől már nem ragad olyankor. Nedves szivaccsal áttörlöm és kész.
2013. jan. 6. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!