Nyers kelt tésztát berakhatom a hűtőbe ha csak délután akarom megsütni?
Sziasztok!
Ezt szeretném megsütni majd délután 5 óra fele. Most kel a tészta épp, de nekem sajnos el kell mennem délután 1-2 órára itthonról, és csak akkor szeretném megsütni.
A kérdésem az lenne, h ha megkel a tésztám, és telepakolom a hozzávalókkal, majd betekerem, utána berakhatom a hűtőbe? El fog állni ott 3-4 órát? Vagy ezt egyből kéne sütni?:/
Előre is köszönöm a válaszokat!
25/F
nem tudom, még sosem próbáltam így, de engem mindig arra tanítottak, hogy a kelt tészta legnagyobb ellensége a hideg, szóval én nem merném hűteni
de ha valaki csinált már ilyet, akkor én is kíváncsi vagyok, hogy működik-e
tedd be nyugodtan a hűtőbe a tésztát, majd délután befejezheted. van, hogy egy éjjelen át bennt van a kelt tészta, mégis jó másnap.
szóval ne készre csináld, csak amikor majd sütni is tudod, akkor pakold meg krokidat:)
A kelt tésztákat első kelesztés kb. közepén kell hűtőbe tenni. Amikor kiveszed, hagyod megkelni, formázod, megint megkel és sütheted. Én szoktam ilyet csinálni.
Nemrég én is megdöbbenve olvastam, hogy élesztős tésztát is lehet fagyasztani, ill. hogy van forró vizes gyors élesztés is. Én is úgy tudtam, hogy a hideg és a forró rossz az élesztőnek, de úgy néz ki, hogy mégsem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!