Mivel szoktátok összetakarítani a nyers kelt tészta maradványait?
Már sokadjára találom szembe magam azzal, hogy ha vízzel érintkezik, undorító ragacsos "izé" lesz belőle.
A pultot sem tudom mivel letörölni, a konyhai szivacsok és rongyok utána használhatatlanok lesznek, nem tudom rendesen kimosni őket.
Pedig elég gyakran csinálok kalácsot, most sült ki a fahéjas csiga, és megint ugyanaz...
Igen, ezt már próbáltam, csak akkor meg szanaszét hullik minden.
Pl. most fahéj+cukor+tészta volt a pulton.
ha ezt szárazzal törlöm, akkor megy le a földre. Persze lehet hogy azt kéne, aztán söpörni...
Amúgy már porszívóval is próbáltam, csak este 10-kor az sem a legjobb megoldás. :o)
Na ez jó!! Köszi!
Van hová fejlődni. :o)
Elég a keverőre és a tálra elhasználni egy szivacsot... :)
Hú, a tálas keverőm táljára nagyon vigyázok, drótossal biztos hozzá nem nyúlnék. :o)
A tészta tényleg lágy volt most, jól alá is liszteztem, de valahogy pár darabka leesett belőle.
(Nem is lett az igazi, mert csak por élesztőm volt itthon és nem kelt meg úgy, ahogy szokott, de majd csak elpusztítják az aprónépek reggelire... :o)
Semmi különös dolog nem kell, csak:
fogj egy kis lisztet, szórd a tészta-maradványra, és kiskezeddel kezdd el feldörzsölni a maradékokat. Majd utána szépen össze tudod söpörni és mehet a kukába.
Valamikor a nagy tálat, vájlingot, akármit, amiben meggyúrták öreganyáink a tésztákat, azokat is először liszttel körbedörzsölték, kiöntötték és csak utána ment a mosogatóba.
De a gyúródeszkát és a nyújtófát is ugyanezzel a módszerrel takarították, és takarítom még ma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!