Miért puhult meg a hordós káposzta?
Figyelt kérdés
2012. dec. 23. 16:37
1/2 doboszoli válasza:
Három lehetőséget látok:
1. Nem az arra alkalmas "téli" káposztából készült
2. Túlsóztad. Öreg savanyító barátom szerint, 2-2,2 súly% sót kell használni, ha kevesebb nem forr ki, ha több megpuhul.
3. Sokáig volt meleg helyen.
Ha ezek kombinációja, még gázosabb a helyzet.
2/2 anonim válasza:
Én 1,8% sót tettem hozzá a szelt és néhány fejes káposztához, szemes borssal és babérlevéllel ízesítettem,majd 20-25 C fokon volt és szépen ki is fórt három hét után,majd hűvös helyre tettem, nagyon is finom volt.Körülbelül a ki forrásától egy hónapja teljesen elpuhult és az íze se nem az.Nem értem,hogy miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!