Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért puhult meg a hordós...

Miért puhult meg a hordós káposzta?

Figyelt kérdés
2012. dec. 23. 16:37
 1/2 doboszoli ***** válasza:

Három lehetőséget látok:

1. Nem az arra alkalmas "téli" káposztából készült

2. Túlsóztad. Öreg savanyító barátom szerint, 2-2,2 súly% sót kell használni, ha kevesebb nem forr ki, ha több megpuhul.

3. Sokáig volt meleg helyen.

Ha ezek kombinációja, még gázosabb a helyzet.

2012. dec. 24. 05:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
Én 1,8% sót tettem hozzá a szelt és néhány fejes káposztához, szemes borssal és babérlevéllel ízesítettem,majd 20-25 C fokon volt és szépen ki is fórt három hét után,majd hűvös helyre tettem, nagyon is finom volt.Körülbelül a ki forrásától egy hónapja teljesen elpuhult és az íze se nem az.Nem értem,hogy miért?
2014. nov. 26. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!