Milyen fuszerekkel izesititek a kaposztas eteleket (lent)?
sziasztok
kulfoldrol irok
magyarorszagon tobbszor ettem etteremben kaposztas eteleket.
meg tudnatok mondani milyen fuszereket hasznaltok a kaposzta izesitesehez? foleg az edeskaposztanak volt egy nagyon erdekes ize s nem tudtam beazonositani a fuszereket. etteremben hiaba kerdeztem ra, ott nem arultak el. igy hozzatok fordulok, kedves haziasszonyok es fozocskezni szereto holgyek es urak.
koszonom elore is a valaszokat!
Legáltalánosabb a köménymag, ezt minden káposztás ételhez "illik" használni, mert segit megelöznia felfújódást.
Emellett a legtöbben babérlevelet, szemes borsot is adnak hozzá.
Ha konkrét ételnevet irsz, akkor könnyebb segiteni.
Ha káposzta-saláta volt zölden, akkor só, szemesbors, köménymag és babérlevél, majd ha ebben összeért, akkor ebből ki, és átrakni síma cukros-ecetes saláta-lébe.
Ha dinsztelt-káposzta saláta volt, akkor a fűszerek ugyanez, de a babérlevél elmarad. Dinsztelés után (amikor már puha) kevéske ecettel, vagy citromlével locsolod meg.
Persze, ha nem salátaként etted, hanem pl. húsos-káposztának, vagy káposztás-tésztának, vagy bármi másnak, akkor lehet még ezen túl más fűszer is benne.
Valóban, írd meg, hogy mit ettetek, akkor konkrétabban tudunk válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!