Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel ízesítitek a törtburgonyát?

Mivel ízesítitek a törtburgonyát?

Figyelt kérdés
Vaj, tej, tejföl, olivaolaj, vegeta? Ki hogyan és mivel ízesíti?
2009. nov. 2. 12:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Vegeta, tejföl. Imádom:) Esetleg ha vmi nagyon finom sült husi van annak a szaftjából rakok még bele:)
2009. nov. 2. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát így már nem tört burgonya lesz,hanem burgonya püré.

Én nem szeretem bele a vajat,van aki azzal szereti.Ha van kacsa vagy tyúk zsír akkor azt teszek bele,vagy disznó,mindegy a lényeg,hogy ha nincs semmilyen zsírom akkor kevés olajat,tejfölt,pici tejet,sót,és jó habosra töröm.

Van amikor teszek bele hagymát is,megporítom a vöröshagymát enyhén zsíron,vágok bele fokhagymát is.

2009. nov. 2. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Vaj, só is elég ha maga a krumpli finom (én egyébként is hajlok a természetes ízek felé). De lehet 1 csipet szerecsendióval még megbolondítani vagy pirospaprikásan, pici borssal, sülthússzafttal, hagymásan... Szerintem a vegetával óvatosan pont az ereteti krumpliíz megőrzése miatt.
2009. nov. 2. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
HAGYMA!!
2009. nov. 2. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
Margarin , tejföl, vegeta,
2009. nov. 2. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Tej, tejföl, vaj!
2009. nov. 2. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm a válaszokat. Kipróbálok egy-kettőt :) burgonyapürét akartam írni, de szerintem ugyan az :)
2009. nov. 2. 12:59
 8/12 anonim ***** válasza:
93%
Ja hát ha nem törtburgonya,hanem krumplipüré, az teljesen más! Akkor hagyma p.paprika nuku! Akkor szerintem a tejszínes változat a legfinomabb és ahhoz is csak vaj só max sz.dió kerül nálam és a lényeg,hogy a végén botmixer kell neki. Nekem legalábbis ez az állag/ízvilág jön be. Harmadik válaszoló voltam
2009. nov. 2. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
és sütőtök.
2009. nov. 2. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A klasszikus burgonyapürét tejjel, vajjal, esetleg tejszínnel habosra kikeverik, fűszerezni pedig szerecsendióval, vagy őrölt római köménnyel szokták. A törtburgonyába keverhetsz sült hagymát, pirospaprikát, bármilyen zsiradékot.

A kettő között az a különbség, hogy a püré tejes, a tört burgonya nem.

2009. nov. 2. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!