Mivel ízesítitek a teát?
Nem a világ nagy kérdése, de nagyon érdekelne. Naponta teázok, kicsi korom óta, vendégségben is, ha lehet, teát választok üdítőnek. Az érdekelne, Ti mivel ízesítitek? Magában isszátok, vagy kevés cukorral, citrommal, tejjel, karamellel bolondítjátok meg, esetleg rummal?
Ha van kedvetek, kedvenc receptet is írhattok, örülnék neki :)
Ma egy friss citromfű levelet tettem a sima gyümölcsteámba, nagyon érdekes íze lett.
Jelenleg semmivel, az ízéért és a hatásáért iszom.
Mamám borral, égetett cukorral kínálta forrón. Így hidegben isteni.
Égetett cukrot is tehetsz bele simán.
Fahéj, őrölt szegfűszeg - ez jutott még eszembe.
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
Az égetett cukrot nem próbáltam, köszönöm a tanácsot!
Én ugyan nem vagyok egy konyhatündér, de a teákkal szeretek pepecselni. Mostanában egyre többször gyógyteát főzök, a belevalókat pedig a természetből szedem. Idén rengeteg akácot, bodzát szedtem, de csipkebogyót sajnos nem :( A tavalyi szedésből pedig alig maradt. No meg a hársfavirág is elmaradt.
Az is nagyon finom, ha este hideg vízbe beledobok néhány csipkebogyót, reggel pedig azzal ízesítem a teát. (elég édes, szirupos íze van a csipkebogyónak)
én pl a kamilla teát nagyon szeretem (az ilyen egyizű standard boltiakan nem igazán)és csak egy ici pici cukrot rakok hozzá.
ez sem lehet rossz
egy barátom fahéjjat és vaníliát főzött bele gyömbér helyett és az is nagyon finom volt.
Nekem is volt olyan időszakom, hogy csak egy filtert leöntöttem forróvízzel és annyi, de elég sokat betegeskedek, és a teák nagyon hatásosak. Nekem legalábbis sokat használnak - gyógyszereket nem szeretek szedni, soknak előjön a mellékhatása.
A kamillatea is finom! :) Ha van lehetőségem, a legtöbb gyógynövényt magam szedem le (vagy anyum, papám), a filterest nem kedvelem annyira.
A receptet köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!