Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi lehet a gond a halsütéssel?

Mi lehet a gond a halsütéssel?

Figyelt kérdés
Annyiféle halat kipróbáltam már, fagyasztottat és frisset is, de amikor megsütöm az állagával nem vagyok kibékülve. A fagyasztott halak szétesnek a serpenyőben. Ami nem esik szét, annak meg olyan nyálkás, zsíros, szétmállós állaga lesz. Azt szeretném elérni, hogy olyan kemény, száraz húsa legyen, mint amit az éttermekben vagy a balatoni kifőzdékben árulnak. Máshol is ettem finom, kemény húsú halat, de nekem mindig ilyen vacakul sikerülnek. Pedig forró olajba teszem, sütés előtt letörlöm a vizet, stb. Tovább kellene sütnöm, vagy rövidebb ideig? Magasabb hőfokon vagy alacsonyan? Vagy egyszerűen csak a halak ilyen rossz minőségűek mostanában?

2012. dec. 11. 14:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Tovább, sokkal tovább, kell sütni.

Beleteszed forró zsírba, olajba, majd leveszed alatta a gázt közepesre, és elég sűrűn forgatva, hogy lehetőleg mindkét oldala többé-kevésbé egyszerre süljön, addig kell sütni, míg szinte kopog.

Ha nem szeletelve, hanem kb. tenyérnyi db-okat sütsz, akkor azokat irdalva, de legalábbis filézve kezdd el sütni, könnyebben kisül belőle a hús víztartalma.

2012. dec. 11. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Ajánlom a kukoricalisztes-borsos panírt sima sütéshez.

rántotthalhoz pedig a prézli-tojás-prézli módszert. garantáltan ropogóskérgű, belül pedig omlós lesz a halad.

persze a halhús minősége, állaga fajtától is függ.

2012. dec. 11. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 doboszoli ***** válasza:
Forró zsiradékban, hirtelen sütni. A zsír szinte füstöljön.
2012. dec. 11. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Sok és nagyon forró olajban kell sütni gyakran forgatva.Sütés előtt besózni és álljon a sóban egy jó darabig,(egy óra kb) ez is von el némi vizet a halhúsból, majd leöblíteni, papírtörlővel leitatni és lisztbe forgatni...Nekem így mindig sikerül.
2012. dec. 11. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

A hirtelen sütéssel nem értek egyet. Ilyenkor a panír rendszerint megég, a hal belseje pedig nyers marad!!!


A többi módszert kipróbálom, köszönöm!

2012. dec. 12. 00:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!