Kenyérsütőben sütött kenyér alja nem kel meg rendesen. Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Üdv!
Rendszeresen sütök graham és teljes kiőrlésű kenyeret kenyérsütőmben, viszont nem jövök rá mitől nem kel meg rendesen az alja. Az alábbi fotón látható a problémám:
A teteje porózus és szépen felfújódik, alul viszont tömör.
Ahogy figyeltem a gépe elég időt ad neki, hogy kelje, és rendesen elkeveri az élesztőt (én is rásegítek kicsit fakanállal az elején)
Receptem:
500g liszt (graham vagy teljes)
3dl folyadék (0,5deci tej 2,5dl víz)
1 ek olaj
10-15g élesztő
só
Próbáltam több élesztővel is, de nem hozott eredményt. Szárazélesztővel még nem próbáltam.
Mi lehet a gond?
2012. nov. 16. 19:09
1/2 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mindkét liszt túl nehéz, keverni kell kenyérliszttel, BL80-as. Cukrot nem teszel bele?
Porélesztővel nekem nem sikerült soha, jó a friss élesztő és nem kell több.
2/2 anonim válasza:
Hello, sajnos nekem is ez a problemam, sikerult megoldast talalni ra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!