Kenyérsütés, kenyérsütőgéppel, jó alapanyagokból megéri anyagilag? Mi a tapasztalatotok?
nyilván BL55-ös fehér lisztből olcsóbb de mi a helyzet ha teljes kiőrlésű lisztekkel, esetleg biolisztekkel, vagy magvakkal megszórva szeretném etetni a családot? Drágábban jön ki, ugye?
ti mit használtok?
A házilag sütött, jó alapanyagokból készült kenyér nem olcsóbb, mint a bolti, csak jobb.
Ha gépet használsz hozzá, az viszont igen megemeli az áramszámlát feleslegesen, ha sütöben sütöd, és kézzel vagy hagyományos robotgéppel dagasztod, sokkal kevesebb áramot használsz és szebben is sül meg, mert gépben nem lesz rendes héja.
Én sütök kenyeret gépben és sütőben is (már 10 éve használok kenyérsütőt, a harmadikat nyúzom).
Nekem a teljes kiőrlésű vagy csak a rozsos kenyerek sem sikerülnek igazán a gépben, hiába használok kenyérlisztet pl. a rozsos kenyérhez. Én, ha ilyet sütök, akkor megdagasztom a gépben és kisütöm a sütőben.
Nagyjából ugyanannyira jön ki egy kiló kenyér, mint egy átlagos kenyér ár, de több napig elég, mert táplálóbb.
Én egyébként mióta GyES-en vagyok főleg dagasztásra használom, mert ráérek sütögetni, de míg dolgoztam és mihelyt visszamegyek, hétvégére marad a tepsiben sütés, hétköznap pedig újra munkába áll a kenyérsütő.
Viszont, amit mindig kenyérsütőben sütök, az a kalács. A dédiknek (hál istennek vannak még négyen!) nem győzöm gyártani a csokis, mazsolás kalácsot!
Ja, és én is, mint annyian, Limara oldaláról veszem az alapokat, aztán alakítom a saját szájunk íze szerint.
És még egy: én 20 kilós zsákkal veszem a kenyérlisztet, bioboltban veszek búzasikért és burgonyapelyhet. Ez plusz költség (bár kenyerekre elosztva nincs 5 forint plusz), de könnyebb a kenyér és tovább puha marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!