Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell igazi, finom...

Hogyan kell igazi, finom kenyeret sütni kenyérsütőgéppel?

Figyelt kérdés
A receptek amik a gép füzetében vannak szörnyűek, megköszönném ha írnátok pár bevált receptet.
2009. jan. 21. 11:07
1 2
 1/14 anonim válasza:
52%
erre én is kíváncsi lennék
2009. jan. 21. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Itt az enyém. Nagyon sokáig keresgéltem, meg sok sok szörnyűséget kreáltam mire megtaláltam ezt a receptet. Illetve kettőt. Szóval:

75 dekás kenyér: 1 mérőedény langyos víz

2 kismérő só

1 kismérő cukor

0,5 kg liszt- ebből 2-3 ek tönköly, vagy rozs vagy akármi más, többi fehér sima liszt. Nem kell semmi faxni, a teszkós liszt is jó,

1 és negyed kismérő szárított élesztő

és ami a legfontosabb: 2 nagymérő búzasikér. A búzasikért nagyobb boltokban lehet megvenni, ott keresd, ahol a liszt, zabpehely, puffasztott rizs, lenmag ilyesmik vannak. Én ilyenkor szoktam belerakni a magokat is. Én lenmagot, tökmagot rakok bele, de ezt nem muszály.

A gépbe alulra kell tenni a folyékony dolgot, jelen esetben a vizet, tetejére a többit, legtetejére az élesztő.

Fehér kenyér progin sütöm. Tapasztalatom, hogy ha teljes örlésű vagy akármilyen más liszt több mint tíz deka, akkor nem süti meg a gép normálisan. Akármit csinálsz is. Ilyenkor azt kell csinálni, hogy csak dagasztasz, és sütőzacsiban megsütöd a kenyeret a sütőben.

Másik finom receptem: Tejes -vajas kenyér

3 dl tej

2 teáskanál só

1 teáskanál cukor

5 dkg vaj

50 dkg liszt

1 csomag szárított éleszt

2nagymérő sikér

Ezt ebben a sorrendben kell a gépbe tenni. Én ezt a kenyeret is csak dagaszttatom a géppel, mert szerintem gépben tök kicsi lesz a kenyér és nekem sűrű is, na meg utálom, hogy az a marha nagy lyuk ott marad a kenyér alján a lapáttól. De persze megsütheted gépben is, akkor isfehér kenyér progit kell használni.

Én dagasztás után kiveszem a gépből, formálra igazítom, vízzel lekenem a tetejét, késsel bevagdalom, sütőzacskóba teszem, zacskót bezárom, 4-5 helyen kiszurkálom. Előmelegített sütőbe teszem, 190 fokon kb 45 perc kell neki. Tűpróbázok, ha már nem ragad hozzá a tészta akkor oké.

Én már semmilyen más receptet nem próbálok ki, örültem mint majom a farkának, hogy megtaláltam ezt :) Jóétvágyaaaaaaaaaat:)

Amúgy ezek alapreceptek, és ebből szoktam ügyeskedni, másféle liszt, másféle fűszerek, sajt pl vagy zeller, vagy petrezselyem kapor stb...

2009. jan. 21. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
*javítás: muszájt akartam írni nem muszályt :D
2009. jan. 21. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
52%
Bocs hogy beleírok , de lenne egy kérdésem . Miért teszed sütőzacskóba?
2009. jan. 21. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Na ez jó kérdés- előttem szóló. Akitől hallottam ezt a tippet, azt mondta, hogy nem szárad ki és nem reped szét. Igazából nem próbáltam zacsi nélkül, úgyhogy nem tudom milyen lenne anélkül.
2009. jan. 21. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a recepteket!

Viszont lenne egy kérdésem: a kismérő, nagymérő mit jelent?

2009. jan. 21. 14:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A kenyérsütőgéphez kaptál ilyen mérőkanalat. Ilyen műanyag izé, aminek mind a két végén kanál van, egyik kisebb másik nagyobb. Azok a mérők:D
2009. jan. 21. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Oké, így már tudom. Mégegyszer köszönöm a receptet!
2009. jan. 21. 16:19
 9/14 anonim ***** válasza:
52%
A mérőedényed hány ml-es? Mit jelent az egy mérőedény? Hány ml-t?
2009. jan. 22. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia, előttem szóló! Sajnos ezt nem tudom, mert nincsen ráírva, hogy mennyi,és most hirtelen nem tudom min lemérni. A nagy mérőke az kb egy evőkanál lehet, a kicsi az pedig kicsit több mint egy mokkáskanál. Így saccolom.
2009. jan. 22. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!