Miért jó hentestől venni a húst?
Arra gondolok, hogy onnan miért jobb vagy előnyösebb húst venni mint a bevásárló központokból és kis boltokból?
(pl. olcsóbb, nem vegyszeres a hús, szigorúbban ellenőrzik az árut stb.)
Nagy igazság van abban, amit felsoroltál.
Sok esetben olcsóbb.
Valóban húst veszel. A bevásárlóközpontokban gyakran vízzel és különböző adalékanyagokkal teszik a húst nehezebbé. Tehát lehetséges, hogy az egy kiló húsnak jelentős tömegszázaléka hozzáadott víz.
És ha személyesen a hentestől veszed a húst megbizonyosodhatsz, hogy mennyire friss az áru.
Honnan tudhatom, hogy vízzel nehezítik a húst vagy nem?
Kezdő háziasszony vagyok és elkél a tapasztaltabbak tanácsa észrevétele.
Mondok egy példát. Az auchanban is lehet nagyon szép csirkemellet találni,csak aztán kibontom,az 1 kilós kiszerelés alján van avgy 10-20 deka vér, és a tenyérnbyi szelet macskafasznyira sül össze.
Ha a hentesnél veszem,értelemszerűen nincs alatta vér ,és sokkal nagyobb marad a hús,mégsem száraz belül .
Drágábbnak tűnhet,de valójában olcsóbb a hentestől vett.
Szerintem:
A maszeknak minden vevő fontos, ezért igyekszik maximálisan KISZOLGÁLNI, úgy minőségben, mint kedves mosolyban.
Fontos, hogy jó hírét vigyék, és új vevők jöjjenek. A jó minőségű áru, és a korrekt eladó híre a térségben futótűzként terjed, ám az ellenkezője még gyorsabban.
Illik megkérdezni a visszatérő vevőt, arról, hogy ízlett a legutóbb vásárolt termék. A legkisebb reklamációt azonnal, vita, kioktatás nélkül kezelni, a vevőt kártalanítani.(kivétel ez alól, a notórius elégedetlen vásárló, de ez már "felsőbb kategória".)
Nos, mindezeket a multiban éhbérért robotoló alkalmazott , ha akarná sem tudná megtenni.
Ezért.
- maszek üzletet a hatóságok százszor ellenőriznek (ANTSZ és egyebek), míg a multikba egyszer kimennek, és ezáltal sokkal hamarabb, és keményebben büntetik, ha valami szabálytalanságot találnak
- maszek üzlet ha talpon akar maradni a multik mellett, akkor kénytelen az árait is úgy alakítani, hogy a vevőit meg tudja tartani
- és a jó maszek nemcsak emberszámba vesz, és udvariasan szolgál ki, de pl. ad egy névjegykártyát, és ha a rajta levő telefonszámon leadod a rendelést, nevet hozzá, és megbeszélitek, hogy mikor tudsz érte menni, akkor félre is teszi. Nálunk a jó maszek hentes még ezt is megteszi.
Saját tapasztalatom szerint, nem kell követni a multik "nyomott" árait, hanem olyan árut kell adni, ahol a minőségben nincs kompromisszum. Persze nem pofátlan árképzésre gondolok. Ha beállsz a sorba, multi minőséget gyártani, multi áron, semmi nem indokolja, hogy a vevő megkeressen, hiszen ott megkap mindent egy helyen.
Amikor kezdtem én is sokat hezitáltam ezen,(tömeget, vagy minőséget, olcsót, vagy jót) és az évek azt bizonyítják, jól döntöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!