Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért jó hentestől venni a húst?

Miért jó hentestől venni a húst?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy onnan miért jobb vagy előnyösebb húst venni mint a bevásárló központokból és kis boltokból?

(pl. olcsóbb, nem vegyszeres a hús, szigorúbban ellenőrzik az árut stb.)

2012. dec. 7. 21:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%
Ott biztos, hogy frisset kapsz.
2012. dec. 7. 21:35
 2/12 anonim ***** válasza:
58%

Nagy igazság van abban, amit felsoroltál.

Sok esetben olcsóbb.

Valóban húst veszel. A bevásárlóközpontokban gyakran vízzel és különböző adalékanyagokkal teszik a húst nehezebbé. Tehát lehetséges, hogy az egy kiló húsnak jelentős tömegszázaléka hozzáadott víz.

És ha személyesen a hentestől veszed a húst megbizonyosodhatsz, hogy mennyire friss az áru.

2012. dec. 7. 21:38
 3/12 A kérdező kommentje:

Honnan tudhatom, hogy vízzel nehezítik a húst vagy nem?

Kezdő háziasszony vagyok és elkél a tapasztaltabbak tanácsa észrevétele.

2012. dec. 7. 21:42
 4/12 anonim ***** válasza:
80%

Mondok egy példát. Az auchanban is lehet nagyon szép csirkemellet találni,csak aztán kibontom,az 1 kilós kiszerelés alján van avgy 10-20 deka vér, és a tenyérnbyi szelet macskafasznyira sül össze.

Ha a hentesnél veszem,értelemszerűen nincs alatta vér ,és sokkal nagyobb marad a hús,mégsem száraz belül .

Drágábbnak tűnhet,de valójában olcsóbb a hentestől vett.

2012. dec. 7. 21:51
 5/12 anonim ***** válasza:
81%
Én már jól ismert hentesekhez járok piacon, tudom, hogy nagy a forgalmuk. Így mindig friss az áru. Én választhatom ki, hogy melyik kell nekem. Pluszban úgy csomagolják, ahogy én akarom.
2012. dec. 7. 21:54
 6/12 doboszoli ***** válasza:
77%

Szerintem:

A maszeknak minden vevő fontos, ezért igyekszik maximálisan KISZOLGÁLNI, úgy minőségben, mint kedves mosolyban.

Fontos, hogy jó hírét vigyék, és új vevők jöjjenek. A jó minőségű áru, és a korrekt eladó híre a térségben futótűzként terjed, ám az ellenkezője még gyorsabban.

Illik megkérdezni a visszatérő vevőt, arról, hogy ízlett a legutóbb vásárolt termék. A legkisebb reklamációt azonnal, vita, kioktatás nélkül kezelni, a vevőt kártalanítani.(kivétel ez alól, a notórius elégedetlen vásárló, de ez már "felsőbb kategória".)

Nos, mindezeket a multiban éhbérért robotoló alkalmazott , ha akarná sem tudná megtenni.

Ezért.

2012. dec. 8. 06:40
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

- maszek üzletet a hatóságok százszor ellenőriznek (ANTSZ és egyebek), míg a multikba egyszer kimennek, és ezáltal sokkal hamarabb, és keményebben büntetik, ha valami szabálytalanságot találnak

- maszek üzlet ha talpon akar maradni a multik mellett, akkor kénytelen az árait is úgy alakítani, hogy a vevőit meg tudja tartani

- és a jó maszek nemcsak emberszámba vesz, és udvariasan szolgál ki, de pl. ad egy névjegykártyát, és ha a rajta levő telefonszámon leadod a rendelést, nevet hozzá, és megbeszélitek, hogy mikor tudsz érte menni, akkor félre is teszi. Nálunk a jó maszek hentes még ezt is megteszi.

2012. dec. 8. 08:35
 8/12 doboszoli ***** válasza:
100%

Saját tapasztalatom szerint, nem kell követni a multik "nyomott" árait, hanem olyan árut kell adni, ahol a minőségben nincs kompromisszum. Persze nem pofátlan árképzésre gondolok. Ha beállsz a sorba, multi minőséget gyártani, multi áron, semmi nem indokolja, hogy a vevő megkeressen, hiszen ott megkap mindent egy helyen.

Amikor kezdtem én is sokat hezitáltam ezen,(tömeget, vagy minőséget, olcsót, vagy jót) és az évek azt bizonyítják, jól döntöttem.

2012. dec. 9. 06:00
 9/12 anonim ***** válasza:
75%
Mindenkitől jó választ kaptál. Én már felvágottat sem merek venni például a Tesco-ban, mert ott soha semmi nem friss. A henteseknél sokkal jobb minőségű áru van, mégha kicsit drágább is.
2012. dec. 11. 14:24
 10/12 doboszoli ***** válasza:
Bizisten, nem szoktam foglalkozni a pontozással, de tényleg érdekelne a 6-os hozzászólásomnál a 20% véleménye...
2012. dec. 11. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!