Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell igazán jól megcsin...

Hogyan kell igazán jól megcsinálni a tejberizst?

Figyelt kérdés
Nekem eddig még nem sikerült. Csak a félkész zacskós. De nem akarok mindig azt csinálni.
2009. aug. 14. 09:37
 1/4 anonim ***** válasza:
72%

en ebböl a külön tejberizsnek keszült rizsböl csinalom, bar ugy tudom, hogy az otthon eleg draga. De amugy, sima rizsböl is jol szokott sikerülni, mert otthon meg nem vennem 6-700 ft-ert zacskojat.

Szoval en 20 dkg rizst, 5 dkg vajjal meg annyi vizzel, ami ellepi felteszem lassu tüzön föni, fedövel. Addig fözöm, amig el nem fö a viz rola, de folyamatosan kevergetem, hogy nehogy leegjen, ha elfött a vize, akkor felöntöm annyi tejjel, ami teljesen ellepi, meg egy picivel többel is, es ezt fedö nelkül, folyamatosan kevergetve, lassu tüzön fözöm. Amikor tejberizs allaga lett, akkor lehuzom a gazrol, 1-2 vaniliascukor, erzesre cukor, meg akkor rakom bele, amikor meleg, hogy elolvadjon benne. Nagyon finom, mar az egesz csaladot en latom el tejberizzsel.

2009. aug. 14. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
23%

Nekem általában 1 bögre rizs, 1 bögre víz, 1 bögre tej a kezdés. Picit megsózom, teszek bele fahéjrudat, mazsolát, néha szegfűszeget is. Ezt elkezdem állandó kevergetés mellett főzni, és amikor elfő róla a víz, akkor elkezdek hozzá tejet adagolni, egyszerre kb. 1 csészényit. Amikor azt is beszívta, akkor még öntök rá tejet, és így tovább, amíg meg nem puhul a rizs, és tejberizs állaga nem lesz.(Általában 1 liter tej fogy el összesen).

Nekem szinte mindig pontosan 40 perc kell az elkészítéséhez, addig viszont ott állok felette és kavargatom. Amikor leveszem a tűzről, akkor adok hozzá cukrot, esetleg vaníliáscukrot.

Próbáld ki, biztosan jól fog sikerülni! :)

2009. aug. 14. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
62%

1 l tej+1dl víz

20 dkg rizs

1 evőkanálnyi vaníliás pudingpor.

vaniliás cukor

cukor ízlés szerint

kakaópor/fahéj a tetejére


A tejet/1 dl kivételével/ vizet felforralod és bele rakod a rizst. Gyakori kevergetés mllet sűrűre főzöd. Amikor a rizs már puha de még van alatta egy kis lé beleteszed a tejjel elkevert pudingport, vaniliás cukrot és kristálycukrot. Nagyon finom krémes lessz. A puding el is hagyható de akkor nem kell az 1 dl víz bele. Ha a rizs még picit roppanós akkor fedd le a főzés végén és a gőzben megpuhul.Kakaóporral vagy fahjjal tálaljuk.

2009. aug. 14. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
23%
Én sima rizst először megfőzöm félpuhára vízben, majd felöntöm tejjel ha lefőtte és még mindig nem jó utánaöntök tejet. de ha azt akarom hogy ne égjen le a lábosba akkor zacskós rizst veszek és azt főzöm vízben, majd ki a zacsiból és tovább főzöm tejjel.Ja és vaniliáscukrot teszek bele
2009. aug. 15. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!