Kovászos uborka praktika?
Figyelt kérdés
régen ha csináltunk kovászos uborkát akkor midnig finom volt, ebben az évben már 3x is csináltunk de mindig puha lett, szinte ehetetlen. próbáltuk rövidebb ideig a napon hagyni, de sehogy sem akar jó lenni pedig úgy csináltuk mint régen és akkor jó volt. van valakinek egy bevált receptje?2009. aug. 6. 15:36
1/3 anonim válasza:
Lehet, hogy az uborka túl érett volt, vagy túl meleg volt neki.
Nekem jól bevált, hogy az uborkát szokásos módon üvegbe rakom, minden 1 liter vizhez 1 ek sót teszek ,ezzel felforralom és langyosan - majdnem melegen - rátöltöm. Igy általában 3 nap alatt elkészül, de a második napon met szoktam szagolni, ha már megvan a jellegzetes szaga, de az uborka még nem elég érett, akkor kiszedem az übegböl, leszüröm és csak a tiszta uborkákat rakom vissza, és erre töltöm a levét - a kenyér már nem kell bele és igy nehezebben romlik meg.
2/3 anonim válasza:
Anyukámnak javasolta egy néni, h kenyér helyett krumpit rakjon az uborkába,kipróbáltuk és tényleg finom ropogós lett:)
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat, ki fogom próbálni mind2 módszert
2009. aug. 7. 07:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!