Doboszoli kérdése:
Kovászos uborka recepteket írnátok nekem?
Figyelt kérdés
Nyakunkon a szezon, ez az egyik kedvenc nyári "gyümölcsöm" a dinnye után. Hogy készül az ország más részein?
Mindenféle "perverzió" érdekel. Köszönöm.
2011. máj. 26. 14:55
1/6 anonim válasza:
Én a nagyjából egyforma nagyságú ubik végeit levágom. Jól megmosom és hosszában /állítva/ szorosan megrakom velük az üveget. Alulra és a tetejére jó sok kaprot teszek. Erre jön egy-két szelet kenyér. Az uborkák közé fokhagymát teszek. /3 kilóhoz 5-6 gerezdet/ . Forralok jó sós vizet és ezzel leöntöm /forrón, mert így hamarabb elkészül/. Az üveget napra teszem és 1,5-2 nap alatt kész. Ekkor kiveszem az ubikat, leszűröm a levét, és a leszűrt lét ráöntöm az uborkákra. Isteni!
2/6 anonim válasza:
ahány literes az üveg annyi evőkanál sót tégy, nyugodtan, ne félj nem lesz sós.Arra is jó figyelni, hogy élesztős kenyeret tégy rá, mert adalékanyagos nemigen jó rá.én a vizet nem forralom fel, csak felmelegítem és úgy öntöm rá. Többit az előző kedves válaszoló már leírta.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem vagytok valami lelkesek....
2011. máj. 27. 05:18
4/6 anonim válasza:
Szia!
Én úgy szoktam,hogy 5 literes üvegbe kb 2,5 kg uborkát veszek.Az üveg aljára teszek 1 szelet kenyeret 1 csomag kaprot 1-2 gerezd fokhagymát 4-5 szem borsot.Eree teszem az uborkát.Ennek az előkészítése az alapos mosás ,két végét levágom és középen kb. 3/4 részét bevágom.Így könyebben érik és ízletesebb.A tetejére újabb fokhagyma ,bors 1 csomag kapor végül újabb szelet kenyér.A vizet én is forralom ,de én sót annyit teszek amennyi az uborka.Tehát 2,5 X púpozott kanállal.
Sok sikert!
Ha esetleg nincs olyan jó idő én éjszakára bele állítom egy vödör meleg vízbe!
5/6 anonim válasza:
Beáztatsz vizbe zsömlét, beleállítod az ubikat egy nagy (óriás)befőtt üvegbe, beledobálsz fokhagyma gerezdet, kaprot, kinyomod a zsemléből a lét és kész. naggyon finom, magába szoktuk enni, annyira finom :) sok szerencsét
6/6 anonim válasza:
az előző vagyok? először levágod az uborka végét, és felállítod, hogy álljon, és beleváhsz kicsit hhogy belemenjen a finom íz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!