Miért puhul meg a kovászos uborka?
A héja kemény de a lágy része teljesen megpuhul.
Köszönöm a válaszokat!
Anyukám szerint ezért kell tormát is tenni hozzá, hogy ne puhuljon meg.
És időben hűvösre kell tenni.
Azért lottyadt szét szerintem, mert egy hétig kint volt!
3-4 nap max, ha rossz az idő akkor 1-2 nappal tovább legyen kint, de általában én 3 nap után beszedem, rossz időt fogtam ki a 2. naptól, így most legutóbb az 5. napon volt bent, kiszedtem az ubikat, leszűrtem a levét, hogy kenyérdarabka ne maradjon benne, mert akkor tovább erjed! ráöntöm az uborkákra, lefedem és berakom a hűtőbe, 1 hétig áll el!
Kiegészítésül néhány info:
Ma lett bevéve, 5 napig volt kinn, ez a harmadik üveggel az idén. A többi sikerült de az uborka nem saját hanem más-más.
A kenyér adalékmentes, saját géppel készült. A hozzávalók kb egyformán adagolva mindig.
Literenként 1ek só kell a meleg vízbe, bele kapor, kenyér, vagy liszt. Fokhagyma opció.
Addig hagyd a napon, amíg bezavarosodik a lé, utána a konyhában érleld készre. Ha elkészült leszűrni,és be a hűtőbe.
Egyik kedvenc kommentelő társam javaslata: ' ek. ecet a lébe, és ropogósabb marad az uborka. Holnap ki is próbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!