Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért puhul meg a kovászos...

Miért puhul meg a kovászos uborka?

Figyelt kérdés

A héja kemény de a lágy része teljesen megpuhul.

Köszönöm a válaszokat!


2011. jún. 27. 13:14
1 2
 1/14 anonim válasza:
0%
Valószínűleg az ecetes lé miatt, amit magába szív...
2011. jún. 27. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan uborkafajta ami nagyon hamar kész és akkor hidegre kell tenni mert meglottyad túlérik.Ellenőrizni kell két nap után és ha a belseje nem nyers akkor le kell hűteni.Persze kiszedni belőle a kovászt és az adalékokat.
2011. jún. 27. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
81%
Milyen ecetes léről beszélsz? A kovászosnál tejsavas erjedés van!
2011. jún. 27. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
56%
ki rak ecetet a kovászos uborkába? o.O
2011. jún. 27. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
81%

Anyukám szerint ezért kell tormát is tenni hozzá, hogy ne puhuljon meg.

És időben hűvösre kell tenni.

2011. jún. 27. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Vagy nem jó kenyeret tettél bele, vagy nem megfelelő mennyiségű sót, vagy az időjárás a bűnös. A miénk íztelenül lottyadt szét, egy hétig volt kinn :D
2011. jún. 27. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy hétig? 3 napnál tovább ilyen időben nem szabad!
2011. jún. 27. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért lottyadt szét szerintem, mert egy hétig kint volt!

3-4 nap max, ha rossz az idő akkor 1-2 nappal tovább legyen kint, de általában én 3 nap után beszedem, rossz időt fogtam ki a 2. naptól, így most legutóbb az 5. napon volt bent, kiszedtem az ubikat, leszűrtem a levét, hogy kenyérdarabka ne maradjon benne, mert akkor tovább erjed! ráöntöm az uborkákra, lefedem és berakom a hűtőbe, 1 hétig áll el!

2011. jún. 27. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:

Kiegészítésül néhány info:

Ma lett bevéve, 5 napig volt kinn, ez a harmadik üveggel az idén. A többi sikerült de az uborka nem saját hanem más-más.

A kenyér adalékmentes, saját géppel készült. A hozzávalók kb egyformán adagolva mindig.

2011. jún. 27. 15:16
 10/14 doboszoli ***** válasza:

Literenként 1ek só kell a meleg vízbe, bele kapor, kenyér, vagy liszt. Fokhagyma opció.

Addig hagyd a napon, amíg bezavarosodik a lé, utána a konyhában érleld készre. Ha elkészült leszűrni,és be a hűtőbe.

Egyik kedvenc kommentelő társam javaslata: ' ek. ecet a lébe, és ropogósabb marad az uborka. Holnap ki is próbálom.

2011. jún. 27. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!