A vadast lehet darálthússal csinálni?
Én még életemben sehol nem hallottam, hogy pörköltnek főzik meg a vadast, bármelyik lépésben is.
A húst és fehér-sárgarépát babérlevéllel és hagymával megfőzik, mint egy húslevest. Aztán a levest és zöldségeket összeturmixolják, bele tejfölt, kis mustárt, kis ecetet és szervusz. Ráönteni a húsra.Hol kell itt pörköltözni? :-O :-)
Szia, első vagyok. Nálunk így készül:a húst sok-sok zöldséggel (sárgarépa, gyökér) felteszem főni, a vízbe teszel babérlevelet és sót. Ha a hús megpuhult, a zöldségeket összeturmixolom. Egy edénybe 2 ek cukrot pirítok, ha már folyós, mehet rá az összeturmixolt zöldség. Felöntöm a hús levével (nem minddel), teszek bele jó sok mustárt, tejfölt és kb 10 szem borókabogyót.
Ha kész a mártás, felszeletelem a húst, beleteszem, összefőzöm és kész is. Én zsemlegombóccal, a férjem krumpligombóccal szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!