Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Te hogyan készíted el a...

Te hogyan készíted el a marhapörkőltet?

Figyelt kérdés
2012. okt. 7. 16:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%

Jómagam marhalábszárból készítem, ez a kedvencünk. de jó, puha hátszínből, nyakból is.

általában 1,20-1,50 kilóból készítem, az nekünk bőséges adag 6 főre.

ehhez két közepes hagymát dinsztelek zsíron. megsózom, és kevés vízzel péopesre párolom. ha zsírjára visszasült, hozzáadom a kockázott húst, erre is egy csipet só, és jól átkeverve, fedő alatt hagyom párolódni. megvárom, míg saját levét kiadja, utána kezdem pótolni a folyadékot.

a folyadék nálam csontokból főtt alaplé, amit fél literes palackokban fagyasztok, ilyenkor előveszem.

1-1 szem paprika-paradicsom is kerül bele ( par. hámozva)

ezután már jófajta édesnemes pirospaprikát teszek ré, és egy kis őrölt köményt.

csak nagyon lassan főzöm, mindig a levet pótolva, de ne bő lében főjön, hanem szaftban.

tény, hogy ügyelni kell rá, mert érdemes..

lehet, hogy másokat kiakaszt, de én mindig teszek bele két mokkacukrot, így kellemes, harmonikus íze lesz, a megfelelően adagolt sóval.

a végeredmény puha, omlós hús sűrű szaftban.

Mi nokedlivel vagy tarhonyával szeretjük, de klasszikus körete a sós vízben főtt krumlpli.

természetesen valami jóféle savanyúság dukál mellé, házi csalamádé, bogyiszlói paprika, ízlés szerint.

2012. okt. 7. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 doboszoli ***** válasza:
100%
Akkor ezt meg is beszéltük!D)
2012. okt. 7. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
61%
:)-tki-
2012. okt. 7. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletesen leirtad, a cukor meg csak kevesek által ismert trükk, de müködik.
2012. okt. 7. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
44%

Én gázon is ugyanúgy készítem,mint bográcsban,marhalábszárból,kevés csonttal.

Csont megy alulra,meg pici hús,rá őrölt bors,delikát,gulyáskrém,hagyma,paprika,paradicsom,rétegezem,legfelülre a zöldség kerüljön,és rázogatom a kotlát,mint a bográcsot,felkavarni nem szabad,csak a végén,ha már megfőtt a hús,ja és víz se kell alá,csak a végén,ha túl sűrű lenne,a végén mikor megkeverem,pirospaprikát szórok bele,és kész is,ez a titka.

Anyósom gázon úgy főzi mint ahogy leírtátok,de könyörgöm,ez nem krumplipaprikás,meg gulyásleves,na az övé így olyan,és fúúúúúúj,mint a leves.

2012. okt. 8. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Jól van rázogazd csak a zöldséges kotládat, de abból soha nem lesz jó marhapörkölt...
2012. okt. 8. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
????
2012. okt. 8. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 doboszoli ***** válasza:

3.

Biztos voltam benne!

2012. okt. 8. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 bumbi02 ***** válasza:
100%
1 kiló húshoz (lábszár, vagy nyak) 2 fej nagyobb hagymát teszek és egy paprikát, (általában 2 kilóból csinálom) ezeket megfonnyasztom, sóval - adja ki a levét -, rá a kockázott hús, bors, mikor a hús megpirult nagyrészt , akkor rá a paprika, és közé bedobok 2-3 fej paradicsomot. Ha jó minőségű a hús, akkor van hogy épphogy csak a bort kell hozzáadnom, annyi levet enged. Borból általában bikavérrel engedem fel, az elég markáns, fél órával az elkészülte előtt adom hozzá (ha nagyon hónap végén főzöm, akkor persze nem válogatok ennyire). Babérlevelet + borókabogyót szoktam beletenni, illetve egy leheletnyi áfonyalekvárt.
2012. okt. 8. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Kuktában. Legalábbis addig, amíg át nem puhul. Utána hagyományos módon tovább. Garantáltan nem lesz rágós.

És rengeteg száraz vörös borban. Segít feloldani a rostokat. Ettől is puhább lesz.

2012. okt. 10. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!