Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készíted a brassóit?

Hogyan készíted a brassóit?

Figyelt kérdés

Ha a húst készíted elfőzöd teljesen a levét?Össze kevered a sült krumplival és úgy tálalod vagy külön? A só, bors, vegeta, fokhagymán kívül használsz még más fűszert?

Praktikákat kérek :)


2011. aug. 17. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Mi még majorannát is szoktunk rászórni, és ha elfőtte a levét akkor kicsit megpirítjuk a husit. Aztán összekeverjük a krumplival.... nyamm :)


Ez persze nem olyan mint az éttermekben, amikor olyan lecsószerű cuccban van a hús... azt nem szeretem.

2011. aug. 17. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Hosszú vékonyra vágom a húst./ disznó,pulyka,csirke /

A húst ráteszem egy kis olajra, majd lepirítom.

Ha piros a hús akkor öntök rá vizet ,majd fokhagymát vöröshagymát,majorannát, sót teszek rá. Borsozni nem szoktam,mert így epekimélőbb! Ezt párolom míg meg nem fő.

Sütök ki vékonyra szeletelt krumplit és összeöntöm , ha kész.

2011. aug. 17. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom,és lepirítom.Rádobom a ceruzavastagságra csíkozott húst(sertés szűz vagy hosszúkaraj,pulykamell vagy felső comb,csirkemell.Ezek közül valamelyik),és elkezdem pirítani.Sózom,őrölt borsot,kevéske majorannát,és rengeteg aprított fokhagymát szórok rá.Együtt készre pirítom.

A burgonyát kis kockákra vágom,bő olajban megsütöm és a tokányhoz keverem!Azonnal tálalom és fogyasztom!

Az eredeti brassóiba nem kell majoranna sem!

Aki lecsót kever bele az nem tesz rosszat,csak ne hívja brassóinak az ételét!:)

Minden jót!

2011. aug. 17. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Én a husit kockára vágom. Először vöröshagymát pirítok üvegesre, majd arra teszem a húst, sóval borssal először födő alatt puhára párolom, utána sütöm pirosra. Amikor kész, hozzákavarom az előre megsütött, kockára vágott sültkrumplit, összekeverem, és ekkor teszem rá a zúzott fokhagymát. Beborítom, de el is zárom alatta a gázt, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

Van, hogy a tányérban kavarok rá mustárt, de legtöbbször az nélkül.

2011. aug. 17. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Igazi brassoit csak disznohusbol lehet csinalni,es csak zsirral.Egy kanal zsiron hagymat piritok,ra pirospaprikat,majd a kockara vagott hust. Sot,borsot,szerecsendiot. Ha a levet elfötte,akkor pici vizet öntök ala. Külön kisütök olajban kockara vagott krumplit,a kesz hussal összekeverem es kicsit összesütöm.
2011. aug. 17. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Kipróbálom majorannásan is, meg úgy, hogy jól megpirítom a husit :)
2011. aug. 17. 20:29
 7/10 anonim ***** válasza:
29%
Szólok anyámnak.
2011. aug. 17. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Előbb pirítsd le és utánna sózd. Így a hús ízletesebb lesz.
2011. aug. 17. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Ahogy a Férjem szereti:


lepirítom a csíkokra szelt húst (zsíron szoktam), utána kis víz bele (ha már piros a hús), fűszerek: sok fokhagyma, majoranna, só, és legvégén szoktuk egy kis paradicsompürével (házi, vagy bolti), vagy ketchup-pal bolondítani. Külön szoktam a sült krumplit tálalni hozzá, mert én nagyon krumplisan szeretem, a Férjem inkább szaftosan :)

Nem szabad előző nap készíteni, mert másnapra nem marad ;) :)

2011. aug. 18. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Ám kövezzetek meg, nevezzetek pocséknak, de néhány éve kizárólag sertésszűzből készítem. (nincs olyan gyakran, hogy ne férne bele a költségvetésbe)

Szóval a szalonnát kipirítom, és a pörcöt benne hagyva, rádobom a husit, sóval, borssal fűszerezem, majd néhány perc alatt készre pirítom. Nem kell sokkal több idő, mint a csirkemellnek.(ha túlsül ehetetlenül száraz lesz).

Víz semmi, a husi enged amennyi kell. A friss fokhagyma a sütés befejezése előtt 1 perccel kerül bele.(ízre is jobb, és az illóolaj tartalma is megmarad. Chef barátom praktikája, jó szívvel ajánlom). Csupán a látvány kedvéért

adok hozzá egy marék párolt zöldborsót, vagy konzervet.

Közben teflon serpenyőben, minimális zsíron pirítok mokkacukornyira kockázott krumplit, erős tűzön, szép barnáspirosra.

Összeforgatom a kész hússal, és csupán a rend (és a látvány) kedvéért friss petrezselyemzölddel megszórom.

Idénysavanyúsággal, és ha van lehetőség, abasári rizlinggel adom az éhezők elé.

Jó étvágyat!

2011. aug. 18. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!