Hogyan készíted a brassóit?
Ha a húst készíted elfőzöd teljesen a levét?Össze kevered a sült krumplival és úgy tálalod vagy külön? A só, bors, vegeta, fokhagymán kívül használsz még más fűszert?
Praktikákat kérek :)
Mi még majorannát is szoktunk rászórni, és ha elfőtte a levét akkor kicsit megpirítjuk a husit. Aztán összekeverjük a krumplival.... nyamm :)
Ez persze nem olyan mint az éttermekben, amikor olyan lecsószerű cuccban van a hús... azt nem szeretem.
Hosszú vékonyra vágom a húst./ disznó,pulyka,csirke /
A húst ráteszem egy kis olajra, majd lepirítom.
Ha piros a hús akkor öntök rá vizet ,majd fokhagymát vöröshagymát,majorannát, sót teszek rá. Borsozni nem szoktam,mert így epekimélőbb! Ezt párolom míg meg nem fő.
Sütök ki vékonyra szeletelt krumplit és összeöntöm , ha kész.
Szia!
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom,és lepirítom.Rádobom a ceruzavastagságra csíkozott húst(sertés szűz vagy hosszúkaraj,pulykamell vagy felső comb,csirkemell.Ezek közül valamelyik),és elkezdem pirítani.Sózom,őrölt borsot,kevéske majorannát,és rengeteg aprított fokhagymát szórok rá.Együtt készre pirítom.
A burgonyát kis kockákra vágom,bő olajban megsütöm és a tokányhoz keverem!Azonnal tálalom és fogyasztom!
Az eredeti brassóiba nem kell majoranna sem!
Aki lecsót kever bele az nem tesz rosszat,csak ne hívja brassóinak az ételét!:)
Minden jót!
Én a husit kockára vágom. Először vöröshagymát pirítok üvegesre, majd arra teszem a húst, sóval borssal először födő alatt puhára párolom, utána sütöm pirosra. Amikor kész, hozzákavarom az előre megsütött, kockára vágott sültkrumplit, összekeverem, és ekkor teszem rá a zúzott fokhagymát. Beborítom, de el is zárom alatta a gázt, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
Van, hogy a tányérban kavarok rá mustárt, de legtöbbször az nélkül.
Ahogy a Férjem szereti:
lepirítom a csíkokra szelt húst (zsíron szoktam), utána kis víz bele (ha már piros a hús), fűszerek: sok fokhagyma, majoranna, só, és legvégén szoktuk egy kis paradicsompürével (házi, vagy bolti), vagy ketchup-pal bolondítani. Külön szoktam a sült krumplit tálalni hozzá, mert én nagyon krumplisan szeretem, a Férjem inkább szaftosan :)
Nem szabad előző nap készíteni, mert másnapra nem marad ;) :)
Ám kövezzetek meg, nevezzetek pocséknak, de néhány éve kizárólag sertésszűzből készítem. (nincs olyan gyakran, hogy ne férne bele a költségvetésbe)
Szóval a szalonnát kipirítom, és a pörcöt benne hagyva, rádobom a husit, sóval, borssal fűszerezem, majd néhány perc alatt készre pirítom. Nem kell sokkal több idő, mint a csirkemellnek.(ha túlsül ehetetlenül száraz lesz).
Víz semmi, a husi enged amennyi kell. A friss fokhagyma a sütés befejezése előtt 1 perccel kerül bele.(ízre is jobb, és az illóolaj tartalma is megmarad. Chef barátom praktikája, jó szívvel ajánlom). Csupán a látvány kedvéért
adok hozzá egy marék párolt zöldborsót, vagy konzervet.
Közben teflon serpenyőben, minimális zsíron pirítok mokkacukornyira kockázott krumplit, erős tűzön, szép barnáspirosra.
Összeforgatom a kész hússal, és csupán a rend (és a látvány) kedvéért friss petrezselyemzölddel megszórom.
Idénysavanyúsággal, és ha van lehetőség, abasári rizlinggel adom az éhezők elé.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!