Beleütök a mixerbe egy tojást, öntök rá egy deci szénsavas vizet, dobok rá egy kanál lisztet, csipet sót és jól eldolgozom.
Pirítok a serpenyőben bacont, vagy gombát, vagy paprika kockákat, ráöntöm a masszát, átsütöm és még forrón reszelek rá sajtot.
2012. okt. 2. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 anonim válasza:
Pirítok hagymát, sonkát, vagy egyebet amit akarok bele, egy tálban felverek tojást, ráöntöm a többi alkatrészre, és fedő alatt megsütöm. Ha már a teteje megszilárdult, megfordítom, és sütöm egy kicsit.
2012. okt. 2. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
Ahogy mindenki más, felverem a tojást és natúr illetve sózva öntöm a forró zsiradékos serpenyőbe, vagy valamit alásütök.
ha összaáll, megmozgatom egy kicsit és lapáttal átfordítom 1-2 perc és kész a másik fele is.
2012. okt. 2. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
Én egyszer láttam a TVpaprikán Bede Robit omlettet sütni, azóta úgy csinálom ahogy ő, nekem nagyon bevált.
Szóval a serpenyőbe öntök olajat, a tojást felverem sóval (esetleg egy kis borssal), lehet bele tenni egy kis tejet, vagy tejfölt, hogy dúsítsa. Az olajat alacsony-közepes hőmérsékletűre melegítem, fontos, hogy az omlett lassan süljön, Robi elmondása szerint a jó omlettet nem kell megfordítani. Ha nagyjából megsült a tojás alja, a tetejére lehet pakolni, amit csak akarunk. Ezután félbe kell hajtani, és úgy hagyni egy kicsit még sülni, hogy átsüljön rendesen. Szerintem isteni! :P :D
2012. okt. 2. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 mustafa33 válasza:
Koldus omlett: olajon kenyérkockákat pirítol aranyszínűre(a koldus a kapott száraz kenyeret sütötte, hogy meg tudja enni), erre teszed a felvert tojást és hagyod megsülni, nem fordítod.
2012. okt. 5. 03:00
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 mustafa33 válasza:
2 egész tojáshoz 1 kanál tej, só, fehér bors. összekeverjük és forró olajra öntjük, ha az alja kemény, erre teszük a tölteléket (hagymás zsírban megsütött krumpli kockák, vagy brokkoli sós vízben főzve és vajrántással leöntve kevés tejjel újraforralva, vagy kevés (echalotte) gyöngy hagymán és petrezselyem zöldön puhított pirított vékonyra vágott gomba vajjal, fehér borsal) és azonnal tekercsre csavarjuk mint a palacsintát és így tálaljuk. 1 személyre 2 tojás.
2012. okt. 5. 03:10
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 anonim válasza:
Sütőben és tepsiben. Zsíron megpirítva a kockára vágott vöröshagyma (ha van szalonna bármilyen azt is bele vagy amivel szereted),sóval hamarabb megfonnyad. A tojást felverem amibe teszek egy kis tejet,fehér őrölt borsot,késhegynyi szódabikarbónát és ezzel beborítom a tepsimet. A szódabikarbóna azért kell,hogy ne essen össze az omletted. Nekem nagyon praktikus a tepsis módszer mert szépen lehet szeletelni,adagolni annyi fele ahányan vagyunk. Sokszor meghintem a tetejét az általam elrakott petrezselyem darabkákkal (apróra vágott levélzöld enyhén lesózva kis üvegekben mélyhűtött)és ha nagyon akarok még dolgozni vele akkor sajtkockákat szórók rá míg forró. De ha ünnepi kaját akarsz akkor ugyanez a módszer csak sonkát, szeletelt bacon szalonnát teszel az omlett alá és kész a királyi reggeli.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!