Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen ételekkel szoktatok...

Milyen ételekkel szoktatok kedveskedni a párotoknak?

Figyelt kérdés
Szeretném valami fincsi kajával meglepni pénteken a barátom, de amilyen ételeket találok vagy nagyon bonyolult vagy nagyon sok ismeretlen hozzávaló van benne. Receptet is mellékeljetek kérlek, ha nem olyan ismert ételről van szó:)
2012. júl. 24. 08:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Azért jó lenne, ha valennyire ismernéd az ízlésvilágát. azokból kell kiindulni.

van olyan pasi, akinek bejön pl az ananászos csirkemell, van amelyiket a hideg is kirázná tőle, és egy jó pacalról álmodik.

Szóval vannak végletek, ezért jó lenne tudni mik a kedvencei.

2012. júl. 24. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Páromnak a kedvence a cigánypecsenye azt szoktam elkészíteni ha kedveskedni akarok neki:) Ez a recept a legjobb hozzá:


[link]

2012. júl. 24. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én házi pizzával, vagy babos hússal.De igazából az a lényeg, hogy egyszerű,finom legyen, mert ha mindenféle trendi sza222rságot csinálsz neki, nem hiszem hogy bejön.LD.: ananászos csirke.
2012. júl. 24. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
a barátom egyáltalán nem válogatós egyetlen dolgot nem szeret a meggyet, de azt is megeszi csak nem a kedvence.:)
2012. júl. 24. 09:14
 5/12 anonim válasza:
100%

Nekem a sajt alatt sült hagymás karaj nagyon bejött! Szerintem nem lehet elrontani, egyszerű, nem is kell hozzá sok minden.

Hozzávalók:

8 szelet karaj

1 nagy pohár tejföl

1 kanál mustár

őrölt bors

4 fej hagyma (én kevesebbet szoktam, ízlés kérdése)

25 dkg trappista sajt

olaj

Elkészítés:

A karajt kiklopfoljuk, besózzuk, olajozott tepsibe rakjuk, rászórjuk a karikára vágott hagymát. A tejfölt összekeverjük a mustárral és a borssal, majd egyenletesen elosztjuk a húson. A sajtot lereszeljük, a húsra szórjuk. A tepsit letakarjuk alufóliával, közepesen meleg sütőbe tesszük kb. 1 órára, majd a fóliát levesszük, és pirossa sütjük.


Az alufólia nekem ráragadt a sajtra, ahelyett egy másik tepsit borítottam rá. Rizzsel, vagy krumplipürével szoktam tálalni!:)

2012. júl. 24. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2012. júl. 24. 09:19
 7/12 anonim ***** válasza:
Az én párom sem válogatós és mindíg főzök neki valami finomat. Tényleg bárminek örül. De ha nagyon le akarom venni a lábáról akkor olyat csinálok amit otthon az édesanyja nem szokott. Házi gyros, házi hamburger, lasagna, tejszines-gombás csirke, citromos-fokhagymás csirke...... stb
2012. júl. 24. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Én a vén kandúromat 40 év házasság után elvarázsolni nem nagyon tudom, de, ha bakonyi gombást csinálok, még mindig

látom szemében az ifjúkori fényt....:)

szóval egy kicsit munkás, de mindenképpen megéri.

Karajt 1 centis szeletekre vágom, nem klopfolom, csak csuklóból megnyomkodom kicsit.

sózom, borsozom, lisztbe mártom és forró, kevés zsírban egy serpenyőben mindkét oldalát 4-4 percig sütöm. a zsírt lehet, hogy közben kevéssel pótolni kell, de úsznia semmiképpen nem szabad. ha megvannak a húsok, egy zsírozott tepsibe (jénaiba) szedem. a pecsenyezsírt egy deci vízzel beforralom és ráöntöm a húsokra. fóliával szorosan lezárom, és kb 40 percig sütöm, közepes lángon a sütőben.

közben elkészítem a gombamártást. kb 10-15 deka húsos szalonnát vékony csíkokra vágva kiolvasztok egy kevés zsíron. ezen megpárolok egy közepes, nagyon finomra vágott hagymát, egy pici vízzel, hogy sima krémes legyen. erre teszek fél kiló szeletelt gombát, és óvatosan sózva megpárolom. ha a gomba puha, egy hangyányi pirospaprikát teszek rá, hogy csak egy kis rózsaszínt kapjon majd a mártás. 2-3 fakanál liszttel leszórom, majd átforgatom vele. egy kis hidegvízzel oldom a lisztes szórást, és csendesen forralom egyet. ekkor kerül bele 4 deci főzőtejszín, vagy egy nagypohár tejföl. ha tejföl, akkor egy kis szafttal előbb ki kell keverni, vagyis hőkiegyenlíteni, nehogy csomós legyen.ezzel is fő pár percig. kóstolás, hogy elég fűszer van-e benne.

Közben a sütőben vajpuhára sült a husi, ezt a mártasba teszem, és várja a sorát.

én mindig nokedlivel készítem, mert a párom úgy imádja.

2012. júl. 24. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Én a kis drágámat lángossal,pizzával és csokis sütivel tudom megpuhítani:D Ez a három a kedvence :)
2012. júl. 24. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

én ma baravkrémlevets, rizibizit és csirkemellragut készítettem neki meg csokis muffint:)

egyszerű

2012. júl. 24. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!