Milyen ételekkel szoktatok kedveskedni a párotoknak?
Azért jó lenne, ha valennyire ismernéd az ízlésvilágát. azokból kell kiindulni.
van olyan pasi, akinek bejön pl az ananászos csirkemell, van amelyiket a hideg is kirázná tőle, és egy jó pacalról álmodik.
Szóval vannak végletek, ezért jó lenne tudni mik a kedvencei.
Páromnak a kedvence a cigánypecsenye azt szoktam elkészíteni ha kedveskedni akarok neki:) Ez a recept a legjobb hozzá:
Nekem a sajt alatt sült hagymás karaj nagyon bejött! Szerintem nem lehet elrontani, egyszerű, nem is kell hozzá sok minden.
Hozzávalók:
8 szelet karaj
1 nagy pohár tejföl
1 kanál mustár
őrölt bors
4 fej hagyma (én kevesebbet szoktam, ízlés kérdése)
25 dkg trappista sajt
só
olaj
Elkészítés:
A karajt kiklopfoljuk, besózzuk, olajozott tepsibe rakjuk, rászórjuk a karikára vágott hagymát. A tejfölt összekeverjük a mustárral és a borssal, majd egyenletesen elosztjuk a húson. A sajtot lereszeljük, a húsra szórjuk. A tepsit letakarjuk alufóliával, közepesen meleg sütőbe tesszük kb. 1 órára, majd a fóliát levesszük, és pirossa sütjük.
Az alufólia nekem ráragadt a sajtra, ahelyett egy másik tepsit borítottam rá. Rizzsel, vagy krumplipürével szoktam tálalni!:)
Én a vén kandúromat 40 év házasság után elvarázsolni nem nagyon tudom, de, ha bakonyi gombást csinálok, még mindig
látom szemében az ifjúkori fényt....:)
szóval egy kicsit munkás, de mindenképpen megéri.
Karajt 1 centis szeletekre vágom, nem klopfolom, csak csuklóból megnyomkodom kicsit.
sózom, borsozom, lisztbe mártom és forró, kevés zsírban egy serpenyőben mindkét oldalát 4-4 percig sütöm. a zsírt lehet, hogy közben kevéssel pótolni kell, de úsznia semmiképpen nem szabad. ha megvannak a húsok, egy zsírozott tepsibe (jénaiba) szedem. a pecsenyezsírt egy deci vízzel beforralom és ráöntöm a húsokra. fóliával szorosan lezárom, és kb 40 percig sütöm, közepes lángon a sütőben.
közben elkészítem a gombamártást. kb 10-15 deka húsos szalonnát vékony csíkokra vágva kiolvasztok egy kevés zsíron. ezen megpárolok egy közepes, nagyon finomra vágott hagymát, egy pici vízzel, hogy sima krémes legyen. erre teszek fél kiló szeletelt gombát, és óvatosan sózva megpárolom. ha a gomba puha, egy hangyányi pirospaprikát teszek rá, hogy csak egy kis rózsaszínt kapjon majd a mártás. 2-3 fakanál liszttel leszórom, majd átforgatom vele. egy kis hidegvízzel oldom a lisztes szórást, és csendesen forralom egyet. ekkor kerül bele 4 deci főzőtejszín, vagy egy nagypohár tejföl. ha tejföl, akkor egy kis szafttal előbb ki kell keverni, vagyis hőkiegyenlíteni, nehogy csomós legyen.ezzel is fő pár percig. kóstolás, hogy elég fűszer van-e benne.
Közben a sütőben vajpuhára sült a husi, ezt a mártasba teszem, és várja a sorát.
én mindig nokedlivel készítem, mert a párom úgy imádja.
én ma baravkrémlevets, rizibizit és csirkemellragut készítettem neki meg csokis muffint:)
egyszerű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!