Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogyan szoktátok megpucolni...

Ti hogyan szoktátok megpucolni a répát, petrezselymet?

Figyelt kérdés
Anyukám késsel szokta lekapargatni, de hallottam, hogy lehet dörzsivel is.
2012. aug. 31. 18:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az egészen friss, zsenge répát van aki nem kapirgálja meg késsel, csak átdörzsöli a dörzsivel.

Én ugyanúgy csinálom, ahogy a te édesanyád is.

2012. aug. 31. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Zöldség-pucolóval.Nagyon jó, ötletes eszköz, mindenkinek ajánlom. 60 éves nagyi
2012. aug. 31. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha friss, akkor kapartam, ha öregebb és nem lehet kaparni, akkor késsel megpucoltam, de most láttam olyan fajta hámozót, amit szeretek, meg is vettem, szóval most már azt fogom használni.
2012. aug. 31. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

No eddig beszéltünk a répáról, a gyökeret is ugyanúgy.

De a petrezselymet nem szoktam kapirgálni, hanem leszedem a petrezselyemzöldet: a vastag, hosszú ágakról leszedem a rövidebb oldalágakkal együtt csokorba. (A vastag öreg ágak mennek a kukába) A vékony ágakkal csokorba fogott petrezselyemzöldet szoktam folyóvíz alatt alaposan átmosni, és még azokat a kis ágakat is késsel levágom, gyakorlatilag csak a leveleket szoktam apróra vágni.

2012. aug. 31. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

A tavaszi zsenge répát ét petrezselymet (nem a zöldjét..., ahogy valaki képzelte) hanem a gyökerét valóban lehet dörzsivel is áthúzni, elég neki.

de a kicsit korosabbat már én spéci zöldséghámozóval egy minutum alatt lehúzom.

az utóbbi idők legjobb beszerzése ez a kis eszköz volt a konyhai kelléktáramban.

2012. aug. 31. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2012. aug. 31. 20:26
 7/8 anonim ***** válasza:

4-es vagyok!

Mi úgy fogalmazunk, hogy: répa, gyökér, és petrezselyemzöld.

A kérdező ebből a répát és a petrezselyem pucolását kérdezte, azért írtam le azt külön! Természetesnek vettem, hogy a gyökeret ugyanúgy pucoljuk mint a répát, a petrezselyemnél lehetnek eltérések, ahány ház, annyi szokás elvén.

2012. szept. 2. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Maga a növény a petrezselyem, aminek van gyökér és szérrésze, és mindegyik hasznos része a növénynek.

de azért senki és a kérdező sem a petrezselyemzöldet akarja kapirgálni...

2012. szept. 2. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!