Ti hogyan szoktátok megpucolni a répát, petrezselymet?
Az egészen friss, zsenge répát van aki nem kapirgálja meg késsel, csak átdörzsöli a dörzsivel.
Én ugyanúgy csinálom, ahogy a te édesanyád is.
No eddig beszéltünk a répáról, a gyökeret is ugyanúgy.
De a petrezselymet nem szoktam kapirgálni, hanem leszedem a petrezselyemzöldet: a vastag, hosszú ágakról leszedem a rövidebb oldalágakkal együtt csokorba. (A vastag öreg ágak mennek a kukába) A vékony ágakkal csokorba fogott petrezselyemzöldet szoktam folyóvíz alatt alaposan átmosni, és még azokat a kis ágakat is késsel levágom, gyakorlatilag csak a leveleket szoktam apróra vágni.
A tavaszi zsenge répát ét petrezselymet (nem a zöldjét..., ahogy valaki képzelte) hanem a gyökerét valóban lehet dörzsivel is áthúzni, elég neki.
de a kicsit korosabbat már én spéci zöldséghámozóval egy minutum alatt lehúzom.
az utóbbi idők legjobb beszerzése ez a kis eszköz volt a konyhai kelléktáramban.
4-es vagyok!
Mi úgy fogalmazunk, hogy: répa, gyökér, és petrezselyemzöld.
A kérdező ebből a répát és a petrezselyem pucolását kérdezte, azért írtam le azt külön! Természetesnek vettem, hogy a gyökeret ugyanúgy pucoljuk mint a répát, a petrezselyemnél lehetnek eltérések, ahány ház, annyi szokás elvén.
Maga a növény a petrezselyem, aminek van gyökér és szérrésze, és mindegyik hasznos része a növénynek.
de azért senki és a kérdező sem a petrezselyemzöldet akarja kapirgálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!