Hogy kell a patiszont megpucolni?
Barátom hazahozott egy patiszont azzal a felkiáltással hogy mi azt majd kirántjuk. Kaptunk ötleteket, hogyan ízesítsük, de arra hogy kell megpucolni, akárhogy nézegetem, nem tudok rájönni :D Meg kell egyáltalán? Le kell vágni a héját vastagon, vagy elég csak krumplipucolóval körbehúzgálni? Vagy hogy?
Esetleg ha még van valakinek ízletesebbé tevő ötlete, azt is szívesen várom.
A legkönnyebb, ha elöször felszeleteled és utána a szeleteket hámozod. Elég csak a keményebb héját vekonyan lepucolni - mint a fözni való tököt.
A szeleteket sózd be legalább fél órára, utána rendesen panirozd, és süsd.
Szia!
Ahogy előttem is írták, előbb szeletel, utána pucold, így a legegyszerűbb (a magokat is ki kell vájni belőle).
Én sózás után, kicsit még megszórom ételízesítővel, és borsozom hogy ízesebb legyen.
Panírozásnál a tojásba is teszek valami fűszersót.
Kell egy pici só, hogy levet eresszen, másképp lecsúszik a panír és nehezebben tudod kirántani.
Én egyébként körbevágom azt a huplis részt:D
De mostmár tudom, hogy ELŐBB SZELETEL, AZTÁN HÁMOZ :D
Na igen elég macerás lenne körbevagdosni a púpokat :D
Egy éjszakán át vegetában voltak, mellette vöröshagyma. Ma kirántottam őket, isteniek lettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!