Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell a patiszont megpucolni?

Hogy kell a patiszont megpucolni?

Figyelt kérdés

Barátom hazahozott egy patiszont azzal a felkiáltással hogy mi azt majd kirántjuk. Kaptunk ötleteket, hogyan ízesítsük, de arra hogy kell megpucolni, akárhogy nézegetem, nem tudok rájönni :D Meg kell egyáltalán? Le kell vágni a héját vastagon, vagy elég csak krumplipucolóval körbehúzgálni? Vagy hogy?


Esetleg ha még van valakinek ízletesebbé tevő ötlete, azt is szívesen várom.


2010. aug. 11. 21:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A legkönnyebb, ha elöször felszeleteled és utána a szeleteket hámozod. Elég csak a keményebb héját vekonyan lepucolni - mint a fözni való tököt.

A szeleteket sózd be legalább fél órára, utána rendesen panirozd, és süsd.

2010. aug. 11. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2010. aug. 11. 21:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Szivesen, jó étvágyat!
2010. aug. 11. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!


Ahogy előttem is írták, előbb szeletel, utána pucold, így a legegyszerűbb (a magokat is ki kell vájni belőle).


Én sózás után, kicsit még megszórom ételízesítővel, és borsozom hogy ízesebb legyen.


Panírozásnál a tojásba is teszek valami fűszersót.

2010. aug. 11. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Tehetsz a zsemlemorzsába sajtot,szezánmagot,tökmagot, mandulát, napraforgómagot.
2010. aug. 11. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Hú a sajt nagyon jó ötlet!
2010. aug. 11. 23:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Én nem sózom soha, elveszti az igazi ízét a sótól. Mint minden zöldség.
2010. aug. 12. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kipróbálom só nélkül, maximum utána sózzuk hogy ha nem jó.
2010. aug. 12. 13:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Kell egy pici só, hogy levet eresszen, másképp lecsúszik a panír és nehezebben tudod kirántani.

Én egyébként körbevágom azt a huplis részt:D

De mostmár tudom, hogy ELŐBB SZELETEL, AZTÁN HÁMOZ :D

2010. aug. 13. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Na igen elég macerás lenne körbevagdosni a púpokat :D

Egy éjszakán át vegetában voltak, mellette vöröshagyma. Ma kirántottam őket, isteniek lettek.

2010. aug. 13. 21:59

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!