Miron kérdése:
Mennyi saletrom sot kell tenni 10 kg.hushoz, ha hazikolbaszt csinalunk?
Figyelt kérdés
Nekem olyan recept kerult kezembe,az eggyik 5 g.saletrom sot tartalmaz,a masikban meg 5dkg.saletrom sot kell adni a hushoz.Valyon melyik az igaz,mert mar nem mindegy hogy 5 gramm,vagy 50 gramm.#Saletrom so #Natrium nitrit #konzervalo szer.
2012. szept. 24. 14:47
11/12 anonim válasza:
Nálam van egy szalámi recept (Szeged 1938.), ahol 20 kg húshoz 40 g (4 dkg) salétromsót adnak. Tehát 10 kg-hoz így 20 g (2 dkg) kell. Vigyázat! Mára a rákkeltő anyagok közé került a salétromsó.
12/12 dmt22 válasza:
A salétrom mennyiségét 1,8 - 2% körül választjuk meg (ízlés szerint), pl. 1 kg húshoz 18-20 g sót vagy salétromot használunk. Ha valakinek a salétrom soknak tünik, nyugodtan lehet a mennyiséget sóval felezni. Ennyi só (v. salétrom) elég 1 kg húsra, de ha csak tiszta konyhai sót használunk, akkor ehhez a só mennyiséghez kell 2-3g porcukor is, a hús színe akkor szintén megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!