Ha egy lábasban csak zöldséget főztem sima vegetás vízben, és nem levesnek szántam a zöldséget, hogyan tudom újrahasznosítani a vizet, ami ugye a főzés hatására tele lett vitaminnal?
Figyelt kérdés
2012. aug. 26. 14:36
1/3 anonim válasza:
Pár napig a hütöben eláll, tudsz belöle levest késziteni, illetve ha hosszabb ideig akarod tárolni, akkor le lehet fagyasztani.
2/3 anonim válasza:
Ha vitaminnal nem is, de ásványi anyaggal tényleg tele van.
Gyakorlatilag bármihez elhasználhatod, felönteni vele valamit.
Csak a szakaszos párolással vigyázz (tokány, vagy pörkölt jellegű ételek) mert ha sós, a folyamatos visszapárolástól nagyon sós lesz a végeredmény.
De akármilyen főzelékhez, leveshez, hozzá illő mártáshoz fel tudod használni.
3/3 anonim válasza:
Igen, felöntőlének bármihez használhatod, de valóban számolj azzal, hogy már elég sós. kis műa. palackban fagyaszd le nyugodtan, csak ne legyen nagyon tele.
tényleg kár lenne kiönteni.
én, ha kicsontozok húsokat, azok csontjait is megfőzöm, de só nélkül, és így fél literes palackokban lefagyasztom.
időben kiveszem a fagyóból, így van mindig alaplé.
a zöldségalaplé is nagyon értékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!