Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy tegyem a tejet a gyümölcs...

Hogy tegyem a tejet a gyümölcslevesbe, hogy teljesen sima, szép egyszínű legyen a leve?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék ilyet pici fehér pöttyöket benne. Azt gondolom, hogy forrón nem szabad,de langyosan sem?
2012. júl. 28. 15:45
 1/8 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__30..


Ezt most találtam. Hm elvileg akor ha felforrósítom a tejet akkor is belerakhatom simán?:)

2012. júl. 28. 15:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Én a tejjel elkevert lisztet szűrőn keresztül szoktam.
2012. júl. 28. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Beleteheted akármikor, bár én leszoktam a főzött gyümölcslevesről, hidegen keverve szerintem jobb is meg gyorsabb is...

Na mindegy a lényeg, hogy hőkiegyenlítéssel kell belerakni.

Tehát a tejbe kezded átszedni lassan a levest, miközben habverővel gyorsan kevergeted.

Ha meg tudod csinálni, hogy utána már ne főzd, vagy mégjobb, ha már hűlt is egy kicsit, és utána teszed bele a tejet, annál jobb.

De még ha langyos is a leves, mikor beleteszed, akkor is követni kell ezt az eljárást, mert nem csak a hő kapja össze a tejet, hanem a gyümölcsből kiázó gyümölcssav, és a citromlé is.

Tehát akkor is kis adagokban kell a levest a tejhez tenni, és ha már elég sokat tettél bele, akkor visszaönteni a maradék levesbe ezt a keveréket, szintén kevergetés közben.

2012. júl. 28. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
3. vagyok, nem elég felmelegíteni a tejet, ahogy írtam, nem csak a hőmérsékletet kell fokozatosan kiegyenlíteni, hanem a savtartalmat is!
2012. júl. 28. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
3. nagyon köszi!!! és mindenkinek :)
2012. júl. 28. 16:19
 6/8 A kérdező kommentje:
apropó, hogy érted, hogy hidegen keverve? érdekelne a nem főzött recept :)
2012. júl. 28. 16:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Csak simán összevágom a gyümölcsöket, a lényeg, hogy jó érett, és puha legyen. Mirelitből is jó, pl erdei gyümölcs mixből is szeretem.

Hogy mivel öntöm fel, az változó, mi van itthon, milyen kedvem van, kb ilyeneken múlik.:)

A nagyja tej. Van, hogy teszek bele egy kis vizet, vagy tejszínt, utóbbitól nyilván jobb egy kicsit. Általában csak simán 2,8-as tejből csinálom.

Aztán beízesítem, nagyon pici só, cukor, citromlé, ha van kéznél valamilyen szörp, az is nagyon jó bele.

Aztán hidegen keverhetős krémporral (aranka, gála) besűrítem. Attól teltebb , és vaníliás íze lesz, és sűrűbb is. Ha nagyon puha, szétmenős a gyümölcs, akkor előbb sűrítek, aztán teszem bele a gyümölcsöt, mert gyorsan és sokat kell keverni és összetörne a gyümölcs.

Hogy mennyi krémpor kell bele, sose mértem, hát annyi, hogy megfelelő sűrűségű legyen. :)

És ennyi, már lehet is enni.

Van, hogy vágok bele mentalevelet, én szeretem, de volt már aki azt mondta, fogkrém ízű tőle. :)

Meg mikor telik rá, és van itthon, szoktam bele tenni fagyit is, (vanília, vagy gyümölcsfagyi) tálaláskor, mielőtt esszük.

2012. júl. 28. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Ez tök jó, köszi. Barátom nagymamája lekvárt szokott bele tenni :) Az sem rossz :) Kipróbálom!
2012. júl. 29. 08:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!