Hogy tegyem a tejet a gyümölcslevesbe, hogy teljesen sima, szép egyszínű legyen a leve?
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__30..
Ezt most találtam. Hm elvileg akor ha felforrósítom a tejet akkor is belerakhatom simán?:)
Beleteheted akármikor, bár én leszoktam a főzött gyümölcslevesről, hidegen keverve szerintem jobb is meg gyorsabb is...
Na mindegy a lényeg, hogy hőkiegyenlítéssel kell belerakni.
Tehát a tejbe kezded átszedni lassan a levest, miközben habverővel gyorsan kevergeted.
Ha meg tudod csinálni, hogy utána már ne főzd, vagy mégjobb, ha már hűlt is egy kicsit, és utána teszed bele a tejet, annál jobb.
De még ha langyos is a leves, mikor beleteszed, akkor is követni kell ezt az eljárást, mert nem csak a hő kapja össze a tejet, hanem a gyümölcsből kiázó gyümölcssav, és a citromlé is.
Tehát akkor is kis adagokban kell a levest a tejhez tenni, és ha már elég sokat tettél bele, akkor visszaönteni a maradék levesbe ezt a keveréket, szintén kevergetés közben.
Csak simán összevágom a gyümölcsöket, a lényeg, hogy jó érett, és puha legyen. Mirelitből is jó, pl erdei gyümölcs mixből is szeretem.
Hogy mivel öntöm fel, az változó, mi van itthon, milyen kedvem van, kb ilyeneken múlik.:)
A nagyja tej. Van, hogy teszek bele egy kis vizet, vagy tejszínt, utóbbitól nyilván jobb egy kicsit. Általában csak simán 2,8-as tejből csinálom.
Aztán beízesítem, nagyon pici só, cukor, citromlé, ha van kéznél valamilyen szörp, az is nagyon jó bele.
Aztán hidegen keverhetős krémporral (aranka, gála) besűrítem. Attól teltebb , és vaníliás íze lesz, és sűrűbb is. Ha nagyon puha, szétmenős a gyümölcs, akkor előbb sűrítek, aztán teszem bele a gyümölcsöt, mert gyorsan és sokat kell keverni és összetörne a gyümölcs.
Hogy mennyi krémpor kell bele, sose mértem, hát annyi, hogy megfelelő sűrűségű legyen. :)
És ennyi, már lehet is enni.
Van, hogy vágok bele mentalevelet, én szeretem, de volt már aki azt mondta, fogkrém ízű tőle. :)
Meg mikor telik rá, és van itthon, szoktam bele tenni fagyit is, (vanília, vagy gyümölcsfagyi) tálaláskor, mielőtt esszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!