Lágytojás felnyitása?
Lehet kapni speciális tojás nyitó kést.
De mi simán kis kanállal megtörjük a tetejét és kibontogatjuk.
Mi is megkocogtatjuk a tetetét kés nyelével, lyukat készítünk rá, és kiskanállal kikanalazzuk.
késsel nem merném lecsapni:)
Első vagyok.
Próbálhatod úgy is, hogy nem a tetejét töröd be, hanem oldalt körben.
Aztán mondjuk egy kiskanál nyelével beleszúrsz egy helyen, hogy kilyukaszd a megfőtt fehérjét.
És utána, mint egy nyers tojást mikor felütsz, a lyuknál fogva egyszerűen kettészeded.
Egy kis tálba belecsurgatod a sárgáját, és a kiskanállal kikaparod a fehérjét.
Szerintem ez a leggyorsabb leghatékonyabb módja, hogy megpucoljunk egy lágytojást.
Miután imádom a lágytojást:
A forrástól 4 percig főzött tojásokat hideg vízbe merítem, majd az ALJA felől(a légkamránál) kiskanállal betöröm, és a héját annyira leszedem, hogy a kis kanál beleférjen.
Egy-két elegáns mozdulattal a belsejét kivájom, majd sóval, apróra vágott hagymával, tört paprikával megszórom, puha kenyérrel, tunkolva fogyasztom.
Doboszoli: muszáj volt ilyen szemléletesen leirni, hogy hogy szoktad? MOst kénytelen vagyok fözni magamnak miattad.
KÖSZI!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!