Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csináljak? Tejszín felverés

Mit csináljak? Tejszín felverés

Figyelt kérdés

Azt írta a recept, hogy verjem fel a tejszínt, amíg kemény nem lesz. Még nem volt kemény, vertem tovább. Vajszerű lett, de kicsapódott lé is keletkezett.

Mit csináljak, hogy legalább a lé is sűrű legyen??



2012. jún. 19. 15:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Alapból nem a legmagasabb fokozaton kéne verni. Sztem ezzel már nemsok mindent tudsz kezdeni
2012. jún. 19. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem írtam, hogy a legmagasabb fokozaton vertem, mivel nem!!
2012. jún. 19. 15:56
 3/15 Jubilee ***** válasza:
Elég hideg volt a tejszín? Sajnos, ha már kicsapódott, akkor nem lesz jó a tejszínhabod. :(
2012. jún. 19. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
Hideg volt, és ha már nem is lesz olyan,mint kellene, a lével mit lehetne csinálni,hogy sűrűbb legyen?
2012. jún. 19. 16:05
 5/15 Jubilee ***** válasza:
Nekem egyszer történt ez a tejszínhabbal, én ekkor inkább vertem fel egy újat. Sajnos nem tudom, hogy ezzel lehetne-e bármit is kezdeni.
2012. jún. 19. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 Jubilee ***** válasza:
Mikor nem lehet a tejszínt habbá verni? - A tejszínt három esetben nem lehet habbá verni: 1. ha nem friss (ez az ízén nem mindig érezhető); 2. ha nem elég hideg; 3. ha pedig túlkeverjük, és a tejszínben lévő zsírcseppek vajjá tömörülve kiválnak belőle. Ebből valóban nem lesz kemény hab. Ilyenkor próbáljuk meg leönteni a folyékony részt, és keverjük habosra a vajat. Ha továbbra sem sikerül, akkor két választásunk van: vagy vajként használjuk fel, vagy szendvicskrémbe keverjük. Azt is megtehetjük, hogy a folyékony és vajas részt ismét összeöntjük, betesszük a hűtőszekrénybe legalább három napra, miután kissé megsavanyodott, tejföl gyanánt felhasználhatjuk. (Mártást, levest, főzeléket habarhatunk vele.)
2012. jún. 19. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 Dia90' válasza:
ööö...most lehet, hogy ez egy hülye ötlet, de esetleg ha tennél bele egy kis zselatint, lehet, h egy kicsit összefogná.
2012. jún. 19. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:

süteménybe kellene.

lehet megpróbáloma zselatint,de mi történne ha habfixálót tennék bele???

2012. jún. 19. 16:19
 9/15 Dia90' válasza:
Lehet, hogy jobb lenne habfixálóval, de szerintem a zselatin "erősebb"...vagy nem tudom. Kísérletezz vele. :)
2012. jún. 19. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 Jubilee ***** válasza:
Hidd el nekem, hogy nem fog már összeállni! Feleslegesen teszed már bele a habfixálót.
2012. jún. 19. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!