Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fél kiló zöldségből (pl....

Fél kiló zöldségből (pl. zöldbab, krumpli, stb. ) és 1 liter vízből főzött főzelékhez mennyi rántás kell, hogy normál sűrűségű legyen (hány evőkanál olaj és hány evőkanál liszt)?

Figyelt kérdés
Már másodszor lesz túl híg, tiszta ideg vagyok miatta. Jó az íze, de az állaga olyan, mintha sűrű leves lenne. persze ne álljo meg benne a kanál, valahol a kettő között szeretném. Előre is köszönöm a segítséget!
2009. júl. 1. 22:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pontos adagolást nem tudom,mert én gyakorlatból csinálom.De ha híg a főzeléked a berántás után,akkor én behabarom még. ( víz- liszt,vagy tej,tejföl.a főzeléktől függően,először egy kanál liszttel,és ha kell mégegyszer.Krumpliba lehet tenni egy-két kanál krumpliport.,az is sűríti.
2009. júl. 1. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig úgy csinálom a habarást hogy egy kis pohár tejfölbe teszek annyi lisztet(kb 2 evőkanál),hogy ha habverővel összekeverem ,közel nokedli tészta sűrűségű legyen(nehezebb így habverővel de sosem csomós!!)sztem ez jól besűríti!ha meg túl sűrű,következő evésnél tejjel higítom :)
2009. júl. 1. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok,és a tejfölös liszthez lassan adom a forró lét, míg az is ugyanolyan forró nem lesz,csak akkor öntöm a főzelékbe,egyet rotty,kész.(ezt is habverővel és tényleg sosem csomós.)
2009. júl. 1. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy válaszoltatok! Az arányokat nem sikerül eltalálnom, most 2 ek olaj és u.ennyi liszttel csináltam, de sajnos nem lett jó. A hozzásűrítés jó ötlet :) Vagy még arra gondoltam hogy kevesebb vízzel kellene csinálnom, mondjuk fél kg zöldséghez csak fél fél-háromnegyed liter víz. Sajnos egyelőre csak "kottából" tudok főzni, így nincs mese, ki kell kísérleteznem.
2009. júl. 2. 21:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Fél kiló zöldséghez biztos hogy sok az egy liter víz. A vizet nem kell kimérned. Próbáld meg úgy, hogy beleteszed a zöldséget a lábosba, és csak annyi vizet öntesz hozzá, amennyi éppen ellepi. Az sem baj ha el sem lepi teljesen, a gőzben is megpuhul. Szerintem sokkal egyszerűbb egy kis vízzel hígítani, ha túl sűrű lett, mint kétszer rántani, vagy habarni, másrészt előfordulhat, hogy túlzottan liszt ízű lesz. Sok sikert!
2009. júl. 2. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom, valószínűleg itt lesz a megoldás :) Ha így csinálom, elég lesz a 2 ek olaj és 2 ek liszt a rántásnak?
2009. júl. 2. 23:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem szoktam így kimérni egyiket sem, de szerintem a két evőkanál lisztnek elégnek kell lenni. Talán én egy kicsit több zsiradékot szoktam használni, de az nem kötelező.
2009. júl. 3. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Még az jutott eszembe, hogy a víz és a rántás mennyisége függ attól is, hogy milyen zöldségből csinálod a főzeléket. A magas víztartalmúak, pl. a kelkáposzta, zöldbab kevesebb vizet és több rántást igényelnek. A száraz hüvelyesek (bab, lencse stb) fordítva, mert azok megszívják magukat vízzel. és még állásukban is sűrűsödnek. A krumpliba magas keményítő tartalma miatt, úgyszintén viszonylag kevés lisztet szoktam rakni.
2009. júl. 3. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon jókat írtál! :)))
2009. júl. 3. 21:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!