Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell pergőrizst csinálni?

Hogyan kell pergőrizst csinálni?

Figyelt kérdés
2009. jún. 27. 15:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha teljesen pergős rizst szeretnél, az a főtt rizs, melyet nem úgy készítesz, mint a párolt rizst.

Felteszel sok vizet főni, sót bele, és mikor forr, belezúdítod a rizst. Közben kóstolgatod, hogy mikor főtt már meg. Ha kész, tésztaszűrőben leszűröd és egy kicsit átmosod meleg vízzel. Így garantáltan nem fog összetapadni utána.

2009. jún. 27. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 baranyi kálmanné ***** válasza:
100%
Én ugy készitem ,hogy le őblitem a riszt utána kevés olajon meg piritom ,de nem barnára.
2009. jún. 27. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 baranyi kálmanné ***** válasza:
100%
az előzőhőz felengedem viz el az arány 1 kg rizshez 1.5dl viz . Ha már majdnem meg van akkor le veszem és letakarom fedővel és vizes konyha ruhával igy pergős lesz a rizs.
2009. jún. 27. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
85%
én sosem tudtam rizst főzni, de mióta uncle bens tasakos előgőzöltet veszek azóta megy :) és pergős lesz a rizsem
2009. júl. 1. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Kevés olajat öntök a lábasba, mikor már elég meleg, beleöntöm a rizst.

kavargatom, majd mikor "kifehéredik", felöntöm vízzel.

Kétszer annyi vizet öntök hozzá, mint amennyi a rizs.

Hozzáteszek kevés sót is.

Jó félig megfőzöm, majd lefedem, elzárom.

Kb 20 perc mulva kész is a pergős rizs.

2009. júl. 3. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!