Hogyan kell pergőrizst csinálni?
Figyelt kérdés
2009. jún. 27. 15:13
1/5 anonim válasza:
Ha teljesen pergős rizst szeretnél, az a főtt rizs, melyet nem úgy készítesz, mint a párolt rizst.
Felteszel sok vizet főni, sót bele, és mikor forr, belezúdítod a rizst. Közben kóstolgatod, hogy mikor főtt már meg. Ha kész, tésztaszűrőben leszűröd és egy kicsit átmosod meleg vízzel. Így garantáltan nem fog összetapadni utána.
2/5 baranyi kálmanné válasza:
Én ugy készitem ,hogy le őblitem a riszt utána kevés olajon meg piritom ,de nem barnára.
3/5 baranyi kálmanné válasza:
az előzőhőz felengedem viz el az arány 1 kg rizshez 1.5dl viz . Ha már majdnem meg van akkor le veszem és letakarom fedővel és vizes konyha ruhával igy pergős lesz a rizs.
4/5 anonim válasza:
én sosem tudtam rizst főzni, de mióta uncle bens tasakos előgőzöltet veszek azóta megy :) és pergős lesz a rizsem
5/5 anonim válasza:
Kevés olajat öntök a lábasba, mikor már elég meleg, beleöntöm a rizst.
kavargatom, majd mikor "kifehéredik", felöntöm vízzel.
Kétszer annyi vizet öntök hozzá, mint amennyi a rizs.
Hozzáteszek kevés sót is.
Jó félig megfőzöm, majd lefedem, elzárom.
Kb 20 perc mulva kész is a pergős rizs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!