Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sürgös! Almalerecept, amihez...

Sürgös! Almalerecept, amihez csak citromsavam van tartositasra?

Figyelt kérdés

A gyogyszertarban nem kaptam natrium-benzoatot, mondvan, annak az adagolasara nagyon vigyazni kell. Miutan a fönökasszony ezt mondta, az alkalmazott nem talalt a raktartban. Persze az is lehet, hogy valoban nem volt. A lenyeg, hogy most csak citromsavam van, ezzel kell megoldanom. Sajnos mar 1.5 oraja keresem, de csak ilyen recepteket talaltam, mint pl. ez:

[link]

Hamarosan hazaernek a gyerekeim apaval a setabol, csak emiatt vitte öket setalni, arra kesz kell lennem, mert mellettük nem tudom csinalni.

Elöre is köszönöm!!!!!!



2012. ápr. 10. 17:38
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Kivancsi leszek, meddig all el, mi lesz belöle, csak citromsavval csinaltam, natriumbenzoat nelkül. Most barnas le. Vasarnap kell leszürnöm es üvegekbe tölteni.


Azert meg "el" a kerdes, mert a jövöben is erdekelne...

2012. ápr. 12. 17:47
 2/12 anonim ***** válasza:
Én soha nem rakok semmibe tartósitószert, és nem szokott megromlani semmi.
2012. ápr. 13. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszi!

Legmentesen lezarva (pl. spec üvegekbe) vagy szalicillel csinalod?

Azert kerdezem, mert csak olyan recepteket talaltam, amihez kell natrium benzoat is. 4 napig kell allni hagyni, naponta keverni, es utana sütöben 100 fokon (kerdes, mennyi ideig???) hagyva valamennyire segiti a tartositast.

2012. ápr. 13. 22:59
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Legmentesen lezarva (pl. spec üvegekbe) vagy szalicillel csinalod?


Semmilyen tartósitószert nem használok, szalicilt sem.

A gyümölcslét csak felmelegitem majdnem forrásig, beletöltöm a kiforrázott és lecsurgatott csakaros tetejü üvegekbe és azonnal lezárom, utána lassan hagyom kihülni

(újságba csavarás, több réteg konyharuha, vagy hasonló).

Eddig még (több mint 20 év alatt) csak nagy ritkán fordult elö, hogy egy-egy üveg megromlott, de akkor csak a tetö nem zárt, vagy a gyümölcs nem volt elég jó minöségü.


Azert kerdezem, mert csak olyan recepteket talaltam, amihez kell natrium benzoat is. 4 napig kell allni hagyni, naponta keverni, es utana sütöben 100 fokon (kerdes, mennyi ideig???) hagyva valamennyire segiti a tartositast.

2012. ápr. 14. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

A boltokban eltevesre kaphato csavaros üvegekbe rakod?

Anyosomnak ezek vannak, neki mindig elall minden, gondolom, a legmentes zaras miatt.

Na, meglatjuk, mi lesz belöle igy a regi ujsagpapiros-konyharuhas modszerrel. :)

Az alma minösegeröl nem tudok nyilatkozni. Most kaptuk, teli alma (Jonatan), szinte mindegyikböl kivagtam valamit, de gondolom ettöl meg jo lesz.

Az egyiket most szüröm le es majd a cukrot hozza, utana megy az üvegekbe. A masikat holnap, de ennek mar most olyan borszerü szaga van. :)

2012. ápr. 14. 17:56
 6/12 anonim ***** válasza:
Igen, olyan üvegeket használok, de nem csak újonnan, hanem sok e´ven keresztül.
2012. ápr. 14. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket! :)

Szerinted normalis, hogy olyan erjedt-szerü szaga van? A Tiednek is?

Eszerint a recept szerint 4 napig kell allni hagyni es naponta jol felkeverni, ezutan szürtem le, cukroztam es az üvegekbe, es a sütöben sterilizalni 100 fokon.


Te nagyon ügyes vagy, valamit jol csinalsz... mar 20 eve! :) Megkerdezhetem, milyen almabol? Mi csak telen beerö almakat kapunk, mint ez is (azt hiszem Jonatan), ezekböl jo egyaltalan?

Es min szüröd le? En normalis lyukacsos szürön, de a ferjemnek remlik valami, hogy konyharuhan kellene?

2012. ápr. 15. 09:38
 8/12 A kérdező kommentje:

Es meg egy kerdes: gyümölcscentrifugaval csinalod a levet?

Mivel az enyem egy regebbi-olcsobb tipusu, eleg so le marad a gyümölcshus reszeben is, ezert mindenhogy meg kell szürni.

Köszi elöre is a valaszokat!

2012. ápr. 15. 10:07
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én összel szoktam venni az almát termelötöl, amikor nem annyira drága.

Otthon közönséges sajtreszelövel lereszelem a meghámozott almát, nem darabolom el, hanem egyben hámozom és utána reszelem, igy a csumája megmarad a végén - igy sokkal könnyebb reszelni. Utána megvizezett textilpelenkába teszem és lecsöpögtetem, a végén kicsit még kicsavarom.

Minden liter almalére 20-30 dkg cukrot adok, jól összekeverem, felmelegitem, és azonnal üvegekve töltöm. Nem szoktam állni hagyni, igy nekem frissebb ize marad.


A megmaradt almareszeléket meg cukorral felfözöm, fahéjjal meg kevés citrommal izesitem, és üvegekbe töltöm lekvárnak. (Gyorsan megvan, mert nem kell sokáig fözni, mivel már nincs sok lé benne.)

2012. ápr. 15. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi! Köszi! Köszi!!! :)


A maradt reszelekre irt valaszodat is, ugyanis, miutan elküldtem, gondolkodtam, hogy ezt is meg kellett volna kerdeznem... :))

2012. ápr. 15. 17:40
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!