Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért púposodik föl a leveles...

Miért púposodik föl a leveles tésztám?

Figyelt kérdés
Vettem novaco leveles tésztát,hogy én kis naiv majd csinálok házilag krémest! A Krém tökéletes lett! De amikor a kinyújtott tésztát betettem a sütőbe akkor középen teljesen fölpúposodott! Utána néztem ,de az interneten sem írták,sehol mit kellene másképpen csinálnom! Csak annyit,hogy 200 fokon süssem aranybarnára! Mit kéne másképpen csinálnom?
2012. jan. 5. 16:34
 1/6 anonim ***** válasza:
szanaszét kell pihentetni, ahogy nekem mondták anno a cukiban, de amúgy meg sütés előtt meg kell szurkálni alaposan, mi ott ilyen "biciklivel" szurkáltuk, te otthon villával tudod
2012. jan. 5. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Alacsonyabb hő fokon süsd : Ha felpuposodik ,ott ahol púpos bököd meg villával. Attól lehet ,hogy össze esik. Ha nagyon pupós akkor úgy tudod megmenteni a tésztát ,hogy a púpot levágod egyenesre a késsel.

170 C -on süsd ..

2012. jan. 5. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 6. 07:13
 4/6 anonim ***** válasza:
én ha házi krémest sütök, és ilyen történik, akkor sütés után lesúlyozom, lelapítom egy nagy tányérral, míg ki nem hül.
2012. jan. 6. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! A megmaradt leveles tésztámat,most sós sütihez szeretném fölhasználni ! Remélem össze fog végre jönni! :)
2012. jan. 8. 17:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Látom, a kérdésed nem mai:), viszont a jövőre nézve is hasznos lehet ez:

"A sütőből kiveszem a sütőrácsot. Előveszem azt a tepsit, amely rács nélkül is beletehető. Ezt megfordítom, ennek a hátulján sütöm a lapokat.

A levelestésztából 2-3 mm vastag lapokat nyújtok, a tepsinél mindenhol 2-2 cm-rel nagyobbat, mert sütéskor összehúzódik. Begyújtom a sütőt 200 fokra. A lapot a tepsi hátuljára helyezem, és betolom a sütőbe. 3-4 perc sülés után a sütőrácsot normál helyzetéhez képest 90 fokkal elfordítva (hogy keskenyebb legyen) ráhelyezem a tésztára. Ez megakadályozza a felpúposodást és az összehúzódást is csökkenti. Pár perc alatt aranybarnára sütöm. Nagyon könnyen megég, figyelni kell!"

[link]

2012. jún. 21. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!