Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A palacsinta tésztám széle...

A palacsinta tésztám széle miért száraz?

Figyelt kérdés
kb. 1 cm a szélén mindíg száraz, szinte törik. pedig tefal sütőm van. a tésztába teszek lisztet. tejet szénsavas vizet, cukrot, olajat, tojást. segítsetek, mitöl lehet?
2009. nov. 19. 18:37
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
72%
Minél több víz és minél kevesebb tej van benne, annál "törősebb" a tészta. Én csak tejjel csinálom, akkor a széle is puha.
2009. nov. 19. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia-!

Nekem is állandóan száraz, de akkor kipróbálom azt amit az első válaszoló írt.

2009. nov. 19. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
90%
Illetve szerintem nem kell a tésztánk nagyon a pereméhet érinteni, akkor is nagyon kiszárad. :)
2009. nov. 19. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
90%
*nem kell a peremét érintenie a tésztának annyira
2009. nov. 19. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
54%

első válaszolónak van igaza!sok-sok tej,kevés víz(szénsavas)

én búzalisztet ajánlanék attól még lágyabb

2009. nov. 19. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim válasza:
hogyha sok benne a cukor akkor is törik én nem használok kevés vizet és mégse törik,ebbe azért ne vess sok bizalmat,próbáld csökkenteni a cukor mennyiséget!
2009. nov. 19. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
57%
ezen kívül: ha nagy lángon sütöd, leég a szél, ha kis lángon, akkor kiszárad, ezért el kell találni az arany középutat:)
2009. nov. 19. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
57%
Erősen kétlem, hogy a víztől törne. Én mindig fele-fele arányban rakok bele tejet és vizet (sima csapvizet, nem szénsavasat), és mégsem törik, hanem finom puha. Lehet, hogy egy picit több olaj kellene bele, nem?
2009. nov. 19. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
Én cukor nélkül csinálom, csak tejjel. Ha olajat keverek hozzá, akkor szarazabb lesz, de csináltam már úgy, hogy egy kevés mangalica zsirt olvasztottam és kevertem hozzá, szétkevertem apró pöttyökre, és akkor sokkal puhább lett a tészta. Közepes tűzön sütöm, nem túl gyorsan.
2009. nov. 19. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Én cukor nélkül csinálom, csak tejjel, és kisebbre mint a maga a palacsinta sütő tehát nem ér a széléhez, mégis törik a legszéle. Ott vékonyabb is. Én sem tudom miért, mindig ilyen.
2009. nov. 20. 02:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!