A palacsinta tésztám széle miért száraz?
Figyelt kérdés
kb. 1 cm a szélén mindíg száraz, szinte törik. pedig tefal sütőm van. a tésztába teszek lisztet. tejet szénsavas vizet, cukrot, olajat, tojást. segítsetek, mitöl lehet?2009. nov. 19. 18:37
11/19 anonim válasza:
Igaz, hogy az okot nem szünteti meg, de a kisütött palacsintákat egy tányérra rakom (üresen), letakatom folpackkal és fél órát hagyom igy, akkor a szélek is rugalmasak lesznek, és nem töredeznek.
12/19 anonim válasza:
Én is kiteszem tányérra csak én tányérral is fedem le :) nekem sem törik.
13/19 anonim válasza:
Nálam sem száraz a palacsinta,még másnap is puha....
Nálam a nyerő kombináció:1,5liter tej fél liter ásványvíz....cukor nélkül....és a lisztet jobb előtte átszitálni...könnyebb lesz a tészta!
Jó próbálkozást!
14/19 anonim válasza:
Nekem néha törik, néha nem. De én is fele fele arányban csinálom tejjel és szénsavas vízzel.
15/19 anonim válasza:
Nekem állandóan törik, de szerintem azért, mert túlsütöm. De nem tudom máshogy, mert akkor meg mindig az az érzésem, hogy nyers marad. Egy ilyen egyszerű dolog! és én is ezen idegeskedem, hogy ezt nem tudom megcsinálni!!!
16/19 anonim válasza:
08.54-es: és mennyi tojást teszel ehhez a tejmennyiséghez? és lisztet?
17/19 anonim válasza:
szerintem a teflonsütőkben eleve szárazabb lesz a palacsinta, mint sima sütőben sütve (valószínűleg a kevesebb olajmennyiség miatt).
18/19 anonim válasza:
Én úgy szeretem, ha a széle ropogós.
19/19 anonim válasza:
Az előző vagyok. Szerintetek ez perverzió?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!